BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Nişana özel banknot tartışma yarattı!

İngiltere'nin dört gözle beklediği kraliyet düğününe kısa bir süre kala basılan nişan anısı banknot ülkede tartışma konusu oldu.

Abone ol

İngiltere'de, Prens William ve Kate Middleton'ın nişanlanması dolayısıyla basılan ve üzerinde resimlerinin olduğu madeni para, satışa sunulmasıyla birlikte tartışmalara konu oldu.

5 sterlinlik madeni para, birkaç yıl önce çiftin gittiği bir polo maçında çekilen fotoğrafları kullanılarak tasarlandı, ancak paranın tasarımı, "üstündeki resmin çifte benzemediği" gerekçesiyle eleştiriliyor.

Kraliyetin ise tasarımla ilgili onay verdiği bildirildi.

Kraliyet ailesiyle ilgili yayın yapan "Majesty Magazine" dergisinin editörü Ingrid Seward, "Bu paranın tarihi bir önemi var ama resmin çifte bu kadar benzememesi çok saçma" dedi. Kraliyet darphanesi ise yaptığı tasarımı savunarak, "Fotoğrafı bire bir küçük bir paranın üzerine aktarmak oldukça zor" açıklamasında bulundu.

İngiltere'de, Kraliyet ailesiyle ilgili önemli olaylarda ve özel günlerde, özel paralar basılıyor. Prensin ve nişanlısının üzerinde resminin olduğu, dün satışa sunulan madeni paranın altını 1,550 sterline, gümüşü ise 55 sterline satılıyor.

İngiliz Kraliyet tahtının ikinci sıradaki varisi Prens William ile Kate Middleton, 29 Nisan'da İngiltere'nin başkenti Londra'da evlenecek.