BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,36
MAGAZİN

Nilüfer konsere yetişebilmek için bu çözümü buldu!

Nilüfer, Harbiye Açıkhava’daki konserine yetişebilmek için hazırlanacağı otele motosikletle gitti. Ünlü şarkıcı o anları sosyal medyadan paylaştı.

Nilüfer, Harbiye Açıkhava’daki konserine yetişebilmek için hazırlanacağı otele motosikletle gitti. 63 yaşındaki şarkıcı, o anları Instagram hesabından paylaştı.

'O KADAR ÇOK TRAFİK VAR Kİ...': Kaskını takmayı da ihmal etmeyen Nilüfer, "Bu hiç hoşlandığım bir durum değil ama o kadar çok trafik var ki şimdi kaldığım otele ancak bu şekilde yetişeceğimi düşünüyorum. Başıma ne gelecek bilmiyorum." dedi.

NİLÜFER KİMDİR? Nilüfer Yumlu, 31 Mayıs 1955'te İstanbul-Cihangir'de dünyaya geldi. Ticaretle uğraşan Cemil Yumlu ile ev hanımı Lütfiye Hanım'ın tek çocuğudur. 11 yaşında babasını kaybetti. İlkokulu Firuzağa İlkokulu'nda bitirdi. Orta öğrenimini İtalyan Koleji'nde tamamladı.

Nilüfer 3 yaşında yakalandığı astımla birlikte yaşamaktadır.

Biri babasının ilk evliliğinden, ikisi ikinci evliliğinden olmak üzere Orhan, Tevfik adlarında iki abisi ve Gülsevin adında bir ablası vardır.

1970 yılında, İtalyan Koleji Ortaokul ikinci sınıftayken Haftasonu Gazetesi'nin düzenlediği ve "Sensiz Yıllarda" adlı şarkıyla katıldığı 4. Altın Ses yarışmasında, Durul Gence Orkestrası eşliğinde, jüride bulunan Şehrazat, Ajda Pekkan, Alpay, Fecri Ebcioğlu gibi sanatçıların ortak kararıyla birinci oldu.

1972 yılında Odeon plak şirketinden çıkardığı ilk 45'liği 'Kalbim Bir Pusula' ile profesyonel müzik hayatı başladı.
Odeon plak şirketi satıştan çok memnun kalınca hemen 1973 yılında ikinci plağın hazırlığına başladı. 'Dünya Dönüyor' adıyla çıkan ikinci 45'lik, Nilüfer 'e sanat yaşamının ilk yıllarında olmasına rağmen tüm ünlü rakiplerini geride bırakarak Yılın Kadın Şarkıcısı ödülünü getirdi. Arkasından 'Sen de Söyle' ve 'Göreceksin Kendini' 45'likleri de büyük beğeni alarak satış rekorları kırdı.

NİLÜFER'İN EVLİLİKLERİ:

1.evliliği: İlk eşi 1977 yılında evlendiği prodüktör Yeşil Giresunlu.

2.evliliği: İkinci eşi 1984 yılında evlendiği tiyatro oyuncusu ve söz yazarı Çetin Akçan idi.

1974'te ünlü müzisyen Rıza Silahlıpoda ile de nişanlanmış, kısa süre sonra ayrılmıştı.

Nilüfer, 1988'de işadamı Savaş Gürsoy'la da bir birliktelik yaşadı.

1994 yılında başlayarak altı yıl eski milletvekili Gökberk Ergenekon ile birlikte oldu.

Ardından iki yıl ünlü haber spikeri Reha Muhtar ile aşk yaşadı.

Reha Muhtar'a Nilüfer şahit oldu

2009 yılının yılbaşından itibaren Karikatürist Latif Demirci ile birlikte oldu.

Sanatçının, 2000 yılında evlat edindiği Ayşe Nazlı adında bir kız çocuğu bulunmaktadır. Ayşe Nazlı Yumlu'nun manevi babası Reha Muhtar'dır.

Nilüfer, Ajda Pekkan, Nükhet Duru ve Sezen Aksu ile birlikte Türk Pop Müziği'nin dört divasından biri olarak anılmaktadır.

2011 yılında yakalandığı meme kanserini olduğu ameliyatlar ve kemoterapi ile yendi.

Sitene Ekle
Etiketler