BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Nihat Zeybekçi'den Fuat Avni açıklaması

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'den gazetecilerin Fuat Avni ile ilgili sorularına 'Onu hayali bir kişi olarak görüyorum' diye yanıt verdi.

Abone ol

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'den Fuat Avni açıklaması.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Twitter'de Fuat Avni tarafından ortaya atılan iddialara ilişkin "Hayali kişilere cevap mı verelim?" diye yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hafta sonu Fuat Avni'ye yönelik açıklamalarını da hatırlatan Zeybekçi, "Yapılan o saldırılarla, hakaretlerle ilgili sayın cumhurbaşkanımız cevap vermiştir. Ama ben orada adı geçen şahısla ilgili, onu hayali bir kişi olarak görüyorum. Türkiye'de ekonomi yönetimi hayali varsayımlarla yönetilmez" diye konuştu.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İstanbul'da düzenlenen Türkiye-İngiltere JETCO 5. Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"HER TÜRLÜ ÖVGÜNÜN ÜZERİNDEDİR"

"Şah Fırat" operasyonuyla ilgili soruya cevap veren Zeybekci, "Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk hükümeti çok başarılı birş ekilde, bizim için çok önemli olan Süleyman Şah türbesinin riskli bölgeden alarak daha güvenlik bir bölgeye taşınması bence her türlü övgünün üzerindedir ve başarılı bir operasyondur" dedi.

Bakan Zeybekci, "Tereyağından kıl çeker gibi yapılmış bir çalışma" diye konuştu.

"ONU HAYALİ BİR KİŞİ OLARAK GÖRÜYORUM"

Twitter'deki "Fuatavni" adlı hesaptan yazılan İş Bankası'yla ilgili bir soru üzerine Bakan Zeybekci, "Hayali kişilere cevap mı verelim" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu hesaptan yazılanlara cevap verdiğinin hatırlatılması üzerine Zeybekci, "Orada siyasi bir yaklaşımla, sayın cumhurbaşkanımıza yapılan o saldırılarla, hakaretlerle ilgili sayın cumhurbaşkanımız cevap vermiştir. Ama ben orada adı geçen şahısla ilgili, onu hayali bir kişi olarak görüyorum. Türkiye'de ekonomi yönetimi hayali varsayımlarla yönetilmez. Türkiye'de İş Bankası Türk banka sisteminin en önemli aktörlerinden biridir, böyle hayali söylemlerle de yıpratılmayacak kadar güçlüdür" ifadesini kullandı.