BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,12
ALTIN 2.302,86
HABER /  EKONOMİ

Nihat Zeybekçi'den dolar kuru yorumu

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'den yükselen dolar kuru sonrası ilk yorum geldi. Zeybekçi, dolardaki yükselişten endişe duymayın mesajı verdi.

Abone ol

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, dolar kurundaki yükselişten endişe edilmemesi gerektiğini, doların diğer gelişen ülke paraları karşısında da değerlendiğini söyledi.

Zeybekci, Cibuti Ekonomi, Maliye ve Sanayi Bakanı Moussa Dawaleh'la bakanlıkta bir araya geldi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Zeybekci, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulunun faiz oranlarında değişikliğe gitmemesini değerlendirdi.

Merkez Bankasının faizlerde değişiklik yapmasına yönelik beklentileri olmadığını dile getiren Zeybekci, şöyle konuştu:

"Faizle ilgili duruşumuz gayet net ve açıktır. Türkiye'de faizlerin 1 puan yukarıda olmasının ekonomiye, özel ve kamu sektörüne ne maliyet getirdiğini gayet iyi bilenlerdeniz. Türkiye'de üretmeyerek faize transfer edilen o miktarın Türk ekonomisine katkı olmadığını, zarar verdiğini, ekonomiden kan transferi olduğunu gayet iyi bilenlerdeniz. Dolayısıyla bunu olumlu karşılayamıyoruz ancak diğer taraftan da yapacak bir şey yok şu an. Olması gereken zamanlarda yapılması gereken adımlar vardı o dönem de ıskalandı."

Önümüzdeki dönemde enflasyonda olumlu gelişmeler beklediklerini belirten Zeybekci, "Enflasyonla ilgili öngörülerde istenilen sonuçlar alındığında Merkez Bankasının faizlerle ilgili indirim yönünde adımlar atması için sebepler olacaktır. Türkiye ekonomisindeki olumlu gelişmelerin Merkez Bankasını cesaretlendireceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

DOLARDA ENDİŞEYE GEREK YOK

Dolar kurundaki artışa yönelik soruya karşılık Zeybekci, doların yalnızca Türk lirası karşısında değil, diğer paralar karşısında değer kazandığını söyledi. Zeybekci, "Endişe edecek bir şey yok. Türkiye'nin dolar kurundan dolayı endişe duymasını gerektirecek hiçbir şey yok. Piyasa kendi dengesini bulacaktır" dedi.