BIST 9.493
DOLAR 32,50
EURO 34,75
ALTIN 2.488,15
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Nihat Zeybekci'den Aziz Kocaoğlu'na 'iki kadeh rakı' yanıtı

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun "Kimsenin İzmirlinin değerlerini 2 kadeh rakıya indirmeye hakkı yoktur, haddi de değildir" sözlerine yanıt verdi.

Abone ol

AK Partili Nihat Zeybekci'nin geçtiğimiz günlerde yaptığı "Bugün İzmir ile ilgili şunları duymuyor değilim: 'Rakımıza dokunma'. Eyvallah. Bugün insanların özgürce içkilerini içebildiklerini ben biliyorum" açıklaması polemik konusu olmuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Zeybekçi'ye "Kimsenin İzmirlinin değerlerini 2 kadeh rakıya indirmeye hakkı yoktur, haddi de değildir" sözleriyle tepki gösterdi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) İzmir İl Başkanı Erdem Öksüz'ü de ziyaret eden Zeybekci,bir gazetecinin Kocaoğlu'nun açıklamasıyla ilgili sorusuna yanıt verdi. Nihat Zeybekci, şöyle konuştu:

"KİMSE BECERİKSİZLİKLERİNİ BAŞKA NOKTAYA ÇEKMEYE ÇALIŞMASIN"
"İzmir'in meseleleri başkadır. İzmir'de işimiz, gücümüz millete hizmet etmektir. Biz indirmedik, asla öyle bir şey de söylemedik. İzmir'in yaşam standardı veya yaşam farklılığı bizi ilgilendirmez. Öyle bir şeyimiz de olmaz zaten. İzmir'de kimse beceriksizliklerini, İzmir'in hak ettiklerini alma konusunda geri kalmışlığını, İzmir'in 21. yüzyılda olması gereken yerdeki tartışmalar yerine bunları kılıflamak üzere başka noktaya çekmeye çalışmasın. Öyle bir meselemiz de yok zaten. İzmir'de ve Türkiye'nin hiçbir yerinde de böyle bir endişe yoktur." 

Zeybekci, İZBAN'daki greve ilişkin soru üzerine de "İzmirlilerin mağdur olmaması için yapılması gerekenleri takip ediyoruz, görüşüyoruz, ihtiyaç olması halinde ki ihtiyaç olacağını düşünüyoruz olayın çözümü için biz de destek olmayı hedefliyoruz." diye konuştu.