BIST 9.028
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.279,71
HABER /  GÜNCEL

Nihat Zeybekçi kimdir aslen nereli eşi ve çocukları kim?

Cumhurbaşkanlığı bünyesinde kurulan Ekonomi Politikaları Kurulu'na 11 isim getirildi. Kurul listesinde dikkat çeken adaylar da var. Peki Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi olan Nihat Zeybekçi kimdir, aslen nerelidir, daha önceki mesleği neydi?

Abone ol

Başkanlık sistemi ile birlikte hayat geçen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kurulan  Ekonomi Politikaları Kurulu'na 11 isim getirildi. Listede dikkat çeken isimlerin yanı sıra Erdoğan'a yakınlığı ile bilinen isimlerde var. Peki Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi olan Nihat Zeybekçi aslen nerelidir, Nihat Zeybekçi'nin daha önceki mesleği neydi? 

Ekonomi Politikaları Kurulu nedir: Başkanlık sistemiyle birlikte hayata geçen bu Strateji ve Politika Kurulları, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafından oluşturulmaktadır.

Ekonomi Politikaları Kurulu da bu kurullardan bir tanesidir.

Ekonomi Politikaları Kurulu ne yapacak: Ülke ekonomisini ilgilendiren en kritik kararların alınmasında uzmanlıklarıyla katkı koyacak Kurul, Ticaret Bakanlığı ile ortak çalışacak.

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyeleri
Kurulu oluşturacak isimler şu şekilde:

Cemil Ragıp Ertem
Gülsüm Azeri
Hakan Yurdakul
Doç. Dr. Hatice Karahan
Korkmaz Karaca
Mehmet Ali Akben
Meltem Taylan Aydın
Nihat Zeybekci
Dr. Servet Bayındır
Yiğit Bulut

Nihat Zeybekci kimdir: 1 Ocak 1961’de Denizli Tavas Pınarlar beldesinde doğdu. Baba adı Şükrü, anne adı Fatma’dır. Sanayici, İş Adamı; Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi. İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde yüksek lisans yaptı.

Özel sektörde üst düzey yönetici olarak çalıştı. 1994’te kendi şirketini kurdu. Denizli Platform Sözcülüğü, Denizli Sanayi Odası Meslek Grubu Üyeliği, Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçılar Birliği Başkanlığı, Denizli Belediye Başkanlığı, Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Kongresi Türkiye Heyeti Başkanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekilliği ve Başkanlığı görevlerinde bulundu.

24. Dönemde Denizli Milletvekili seçildi. AK PARTİ Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi oldu. Sanayi,Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanlığı yaptı. 61, 62, 63 ve 65. Hükümetlerde Ekonomi Bakanı olarak görev aldı. Halen bu görevi sürdürmektedir. Çok iyi düzeyde İngilizce ve Almanca bilen Zeybekci, evli ve 4 çocuk babasıdır.