BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.423,72
HABER /  GÜNCEL

Nihat Özdemir'den 100 milyon dolar itirafı

Nihat Özdemir, ATV ve Sabah'ın alımı için 100 milyon dolar verdiğini itiraf etti, Özdemir bu paraya karşılık inşaat şirketi hissesi almış.

Abone ol

ATV ve Sabah Gazetesi'nin satışı için işadamları arasında para havuzu kurulduğu iddiaları vardı. İddiaya göre Nihat Özdemir de bu havuza 100 milyon dolar para vermişti. Özdemir bu konuda ilk kez konuştu ve 'para verdiğini itiraf' etti.

Gazeteci İsmail Küçükkaya, bu sabah FOX TV’deki Çalar Saat programında işadamı Nihat Özdemir ile yaptığı görüşmeyi anlattı.

Küçükkaya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dün akşamki açıklamalarının ardından Nihat Özdemir ile telefonda görüştüğünü ve Sabah-ATV satışıyla ilgili sorular sorduğunu belirtti.

İşte Küçükkaya’nın anlattığı o görüşme:


KARIMIN YÜZÜNE BAKAMADIM

ATV-Sabah havuzuna 100 milyon dolar veren Nihat Özdemir'in bundan dolayı çok rahatsız olduğu 25 aralık soruşturmasının telefon tapelerine yansımıştı. O dinleme kayıtlarında Özdemir para vermek zorunda kalmasıyla ilgili şöyle diyor;

“Ben eve geldim var ya, hanımın falan kimsenin yüzüne bakmadım. Doğru böyle soyundum yatağa girdim. Sabah uyandım. Ya bak benim burama geldi ya. Dün bana işkenceydi ya.”

İsmail Küçükkaya: Sabah ve ATV’yi satın aldınız mı?

Nihat Özdemir: Hayır doğru değil.

İsmail Küçükkaya: Sabah ve ATV’nin yeni patronuna 100 milyon dolar verdiniz mi?

Nihat Özdemir: Evet verdim. Ama borç verdim.

İsmail Küçükkaya: Nasıl ispatlayacaksınız?

Nihat Özdemir: Her şeyi legal, her şeyi temiz yaptık. Ve karşılığında hisselerini aldım.

İsmail Küçükkaya: Sabah-ATV hissesi mi aldınız?

Nihat Özdemir: Hayır başka bir inşaattaki hisseleri aldık.