BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,77
ALTIN 2.506,57
HABER /  GÜNCEL

Nihat Hatipoğlu'ndan Taraf gazetesine jet yalanlama

İlahiyatçı Nihat Hatioğlu, Taraf gazetesinde 'Nihat Hoca'yla ranta doğru' başlıklı haberi yalanladı. Hatipoğlu Taraf'a dava açmaya hazırlanıyor.

Abone ol

İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu, Taraf gazetesinde yayınlanan ve kendisinin Sultanahmet'te bir otel aldığı ve kamuya ait alanı 'imara aykırı şekilde' oteline dahil ettiği yönündeki iddiaları yalanladı. 

Hatipoğlu avukatı Meltem Banko aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, Taraf gazetesinde bugün yayınlanan  "Nihat Hoca'yla Ranta Doğru" haberiyle ilgili "Tamamen gerçek dışı olup, iftira ve tezyifatla doludur" denildi. 

YIPRATMA KAMPANYASININ DEVAMI

Açıklamada "Söz konusu haberin içeriği, bir süredir çeşitli kesimler tarafından yürütülen yıpratma kampanyasının devamı niteliğinde" olduğunun altı çizilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Haberin tümü müvekkilime iftira yolu ile suç isnat etmeye, itibarsızlaştırmaya ve küçük düşürmeye yöneliktir. Bazı medya organları ve haber sitelerinde, müvekkilimle ilgili bir süredir aynı şekilde tamamen gerçek dışı ve ısmarlama izlenimi veren haberler yayınlanmaktadır.

Bir medya organı, doğru ve tarafsız haber yapmayı, gerçek haberlerin halka aktarılmasına hizmet etmeyi ilke edinmelidir. Ancak söz konusu habercilik anlayışı, gerçekle en ufak bir ilgisi olmadığından bahisle, etik değerlerden de yoksun bir nitelik arz etmektedir.

KAT EKLEMESİ YAPILMADI

Müvekkilimce 2009 yılında alınan bina, alındığı tarihte de, bundan 17 yıl önce de 4 katlıdır. O günden bugüne hiç bir kat eklenmesi yapılmamıştır. Bu nedenle herhangi bir kaçak kat yapılması, söz konusu değildir. Anılan otele ek bina yapmak için alınan ve kamuya ait olduğu iddia edilen 55 metre karelik alan ise, iddia edildiğinin aksine, özel bir şirketten satın alınmış olup; tapusu ibraz edilebilecek bir durumdadır. Bu alanın kamu ile hiçbir ilgisi yoktur.

İDDİALARIN AKSİ BELGELERLE KANITLANABİLİR

Tüm bu gerçek dışı haberlerin aksi her türlü resmi belge ile kanıtlanabilecek durumda iken; haber organının resmi belgeleri hiçe sayan ve aksi her durumda ispatlanabilecek türden haberler yapabilmesi; doğru haberciliğe ve kamunun aydınlanma hakkına verilen değeri gözler önüne sermektedir. Bu kadar fütursuzca, gerçeğin hilafına haber yapılabilmesi, bu haberlerin bir takım menfaat gruplarının çıkarlarına hizmet ettiği ve müvekkilim aleyhine organize bir yıpratma kampanyası başlatıldığının açıkça bir göstergesidir.

DAVA AÇACAĞIZ!

Söz konusu haber ile ilgili, maddi ve manevi tazminat davası başta olmak üzere, tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.