BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.498,83
HABER /  DÜNYA

Nihat Hatipoğlu’ndan Anneler Günü değerlendirmesi

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Avrupa’da annelerin belli bir yaştan sonr...

Abone ol

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Avrupa’da annelerin belli bir yaştan sonra unutulduğunu, bu nedenle Anneler Günü’nün ilan edildiğini söyledi.
Hatipoğlu, Fethiye Beşkaza Meydanı’nda Türk Diyanet Vakıf-Sen ve Fethiye Belediyesi işbirliği ile düzenlenen konferansta konuştu. Yaklaşık 15 bin kişinin izlediği ünlü ilahiyatçı, “Biz de her yerde Allah’ın peygamberini anlatmaya gayret ediyoruz. Bizim arzu ettiğimiz manzara bu. Genci, yaşlısı, açığı, kapalısı, şu parti, bu parti burada. Şu mezhep, bu cemaat burada. Allah, ayrı gayri isteyenlere, birliğimizi ve beraberliğimizi bozmaya çalışanlara fırsat vermesin” diye konuştu.
Avrupa’da annelerin belli bir yaştan sonra unutulduğunu, bu yüzden Anneler Günü’nün kabul edildiğini belirten Nihat Hatipoğlu, kendisinin bu güne karşı olmadığını söyleyerek, “Hayırlı olan her hangi bir şeyi hayıra çevirebiliyorsam, İslamın ve insanlığın lehinde kullanabiliyorsam benim için yitik maldır, kimden gelirse gelsin onu alırım, geldiği yere bakmam. Bu vesileyle yaşı ne olursa olsun bütün annelerin ellerinden öpüyorum. Anneler sadece elleri değil, ayakları da öpülmeyi hak ediyor. Çünkü, peygamber doğuranlar onlar, Mevlana’yı, Hacı Bayram-ı Veli’yi, Hz. Ebubekir’i, Hz. Ali’yi doğuranlar onlar. Rahmet kanadını görenler onlar. Anneleriniz yaşıyor iken değerini bilin. Annenin evladına kötü bir lafı, sözü bile duadır ona” dedi.
Gelecek yüz yılların İslam yüzyılı olacağını söyleyen Hatipoğlu “İslam davasına kadınlar el koymalıdır. Gelecek yüz yıllarda en çok duyulacak isim Hazreti Muhammet olacaktır. Baba ve anne evladına zulmedemez, baba ve anne evladını kayırmamalı, kayırsa bile siz evlatlar olarak anne-babaya hesap sormayın. Allah sorsun” ifadelerini kullandı.
(İHA)