BIST 8.886
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.239,28
GÜNCEL

Nihat Hatipoğlu gençlerden böyle söz aldı!

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun, Şırnak üniversitesinde katıldığı bir konferansta gençlerden beş vakit namaz kılmak için söz aldığı anlar kameraya böyle yansıdı.

Ünlü din adamı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, geçtiğimiz günlerde Şırnak üniversitesinin ev sahipliği 'Nebî’nin Ayak İzleri' temalı konferansa katıldı. Burada Peygamber Efendimizin güzel ahlakı üzerine konuşma yapan Hatipoğlu'nun gençlerden beş vakit namaz kılmak için söz aldığı anlar da dikkatlerden kaçmadı.

METİN AKPINAR'A SERT SÖZLER: Öte yandan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Halk TV'de sarfettiği sözler nedeniyle 'Cumhurbaşkanı'na hakaret', 'darbeye çağrı' ve 'ölüm tehdidi' suçlamalarıyla hakkında soruşturma başlatılan sanatçı Metin Akpınar'a tepki gösterdi.

Twitter hesabından bir mesaj yayınlayan Hatipoğlu "Bizler ülkemizde kardeşiliği, sevgiyi, birliği, umudu paylaşalım diye çırpınırken, ekrandan mahzenlerde zehirlenen insanları hatırlatarak gözdağı veren kafa ne zaman bağnazlığından vazgeçecek? Ülkeyi seven hangi insan böyle bir söylemi vicdanında sığdırabilir. Herkes sorumlu davranmalı" ifadelerini kullandı.

METİN AKPINAR NE DEMİŞTİ?: Sanatçı Metin Akpınar, konuk olduğu Halk TV canlı yayınında, "Bireylerin özgür iradesiyle geleceklerini tayin edebildikleri bir rejim demokrasidir. Bizim polarizasyondan bu kargaşadan kurtulabilmemizin tek çaresi de demokrasi diye düşünüyorum. Oraya ulaşabilirsek ne ala, kavga dövüş olmaz, biz bu işin içinden çıkarız. Ulaşamazsak her faşizmin olduğu gibi, karşılaştığı gibi belki liderini ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki adı geçen başka liderlerin yaşadığı gibi kötü sonlar yaşayabilir, ama bize yazık olur, biz harap oluruz." demişti.

Sitene Ekle
Etiketler