BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.306,14
HABER /  GÜNCEL

Derya, Olimpiyata katıldığında!

Derya Büyükuncu 6. kez katıldığı olimpiyatlarda elenmesiyle birlikte Nihat Doğan'ın diline düştü.

Abone ol

 Londra Olimpiyatları'nda 200 metre sırtüstü seçmelerine çıkan Büyükuncu 2.1.68'lik derecesi ile 3 kişinin yarıştığı serisinde birinci oldu ama diğer serilerdeki yüzücülerden daha kötü derece elde etti. Büyükuncu bu derece ile 35 yüzücü arasında 33. oldu. 36 yaşındaki Derya, olimpiyatlarda ilk kez 1992 Barcelona'da boy gösterdi. Sırasıyla 1996 Atlanta, 2000 Sidney, 2004 Atina ve 2008 Pekin'e gitti. Ama hiçbir yarışta finalde bile yüzmeyi başaramadı.

BOŞUNA MASRAF

Her olimpiyata gidişinde, onun için yapılan yatırım tartışıldı. Tonlarca para akıtılmıştı ama zamanın büyük umudu, tarihte olimpiyatlara en çok katılan Türk sporcu olmak dışında bir başarı elde edemedi. 25 yıldır giydiği milli forma ile 500'den fazla Türkiye rekoru kırdı ama uluslararası sularda bu rekorların hiçbir değeri yoktu. Büyükuncu'nun son yarışından sonra en büyük tepkiler ise geçen yıl kazandığı Survivor yarışmasındaki rakibi Nihat Doğan'dan geldi.

BÜYÜKUNCU OLİMPİYATLARA İLK KEZ KATILDIĞINDA (1992)

İnternet yoktu
Doğalgaz ilk kez kullanıldı
Sadece 3 TV kanalı vardı
Cep telefonu yoktu
Cumhurbaşkanı Turgut Özal'dı
Başbakan Süleyman Demirel'di
Rıdvan, Tanju, Oğuz ve Aykut Fenerbahçe'de oynuyordu
5 bin liralık madeni paralar yeni tedavüle çıktı
Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'a başkan bile olmamıştı
Derya'nın elendiği seride en iyi dereceyi yapan Tyler Clary üç yaşındaydı
Bodyguard, Temel İçgüdü, Tatar Ramazan filmleri vizyona girdi
1 dolar 7 bin liraydı
Kıl Oldum Abi şarkısıyla Tarkan piyasaya çıktı.

BEKLE BENi RiO

Derya Büyükuncu, Londra'da elendikten sonra mutlu ve gururlu olduğunu belirterek, kendisine destek verilmesi halinde 2016 Rio'da 7. kez de oyunlarda yarışabileceğini söyledi. Milli yüzücü bugün 6. kez olimpiyatlarda yarışacak 37 yaşındaki İsveçli yüzücü Lars Frolander için ise "O iki kez bayrak yarışında katıldı. Bizim bayrak yarışımız olsa ben olimpiyatlar 10 kez giderim. Onun yaptığı da kolay değil ama benimki daha zor" ifadelerini kullandı.

NİHAT, TWİTTER'DAN BOMBALADI!

35 kişinin içinde 33. olup elenen Survivor Derya: Tek umudum SMSlerdi. O da olmayınca mantarladık abi :))
Onun yüzüne finalde söylemiştim: bir Naim Süleymanoğlu değilsin ve sormuştum: 1 kez bile finalde yarıştın mı. Cevap yoktu. Sonuç finalde yok. :)))
Sen Survivor da yatarak finale çıkıp, para için milli formayı, milli duyguları ajite ettiğinde, bu millete makara olacağını da tahmin etmeliydin
35 kişinin içinde 33. olan Derya Büyükuncu'ya Nihat Doğan'ın cevabı: Vallahi ben gitseydim zaten daha kötüsü olmazdı
Yarış sonunda gazeteci sorar: Bir rekora imza attınız, yarış nasıl geçti anlatır mısınız. Derya Büyükuncu: Abi Az Daha BOĞULUYORDUM
Olimpiyat madalya rekoru kıran Michael Phelps ile Derya SMSe çıksa, makara olsun diye oyumu Derya'ya verirdim. Derya ben hak ettim desin diye :)
Derya Büyükuncu: Bundan sonraki amacım, Survivor'a 7 defa katılıp Dünya Survivor Rekoru kırmaktır, bunun için çabalayacağım.