BIST 9.722
DOLAR 32,51
EURO 34,93
ALTIN 2.426,61
HABER /  GÜNCEL

Niğde saldırısından şok detaylar! Çantaları cephanelik gibi

Niğde’de yol kontrolü yapan jandarmaya ateş açılması sonucu 1 asker ve 1 polis şehit oldu. Aracı gasp edilen 1 kişinin de hayatını kaybettiği saldırıda, 4 asker ve 1 vatandaş da yaralandı. Üç saldırgandan ikisi yaralı olarak yakalandı.

Abone ol

NİĞDE - Ulukışla ilçesinde Cebelli viyadüğünde yol kontrolü yapan jandarma görevlilerine saldırı yapıldı. Saldırıda 1 asker 1 polis ve 1 vatandaş hayatını kaybetti.

Niğde'nin Ulukışla ilçesinde, uygulama yapan güvenlik güçlerine saat 11.30 sıralarında durdurulmak istenen 55 K 088 plakalı kamyonetten uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

Olay yerinden ilk fotoğraflar TIKLA 

Saldırıda 1 asker ve yardıma gelen 1 polis şehit oldu, aracı gasp edilen bir kişi ise hayatını kaybetti.

SAĞLIK OCAĞINDAKİLERİ REHİN ALDILAR

Jandarma ile özel harekata bağlı polisler, gasp ettikleri kamyonla kaçan teröristlerin peşine düştü. Eminlik köyüne kaçan saldırganlar sağlık ocağına girerek içeridekileri rehin aldı.

Yaklaşık bir saat süren operasyonda 3 saldırgandan 2'sinin yaralı olarak ele geçirildiği, bir saldırganın kaçtığı bildirildi.

VALİ AÇIKLADI : SALDIRGANLAR YABANCI UYRUKLU

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde'deki güvenlik güçlerine saldıranların yabancı uyruklu olduklarını açıkladı.

SIRT ÇANTALARI CEPHANELİK GİBİ

Kılıç, teröristlerin beraberindeki sırt çantasının içinin neredeyse bir cephanelik gibi olduğunu belirterek, "İki terörist, 1 kaleşnikof ve 2 el bombasıyla kaçmışlardı. Bunlar teröristlerle birlikte ele geçirildi. Araçtaki sırt çantasının içinde de 3 tabanca, 5 el bombası, 2 kaleşnikof, 2 susturucu, 3 kasatura, telsiz, batarya gibi teçhizatlar çıktı" dedi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'dan saldırıyla ilgili flaş açıklama TIKLA

Olay yerinden ilk görüntüler:


 

‘ÖNCE ATEŞ, SONRA EL BOMBASI’

Saldırıda başından yaralanarak hastaneye kaldırılan jandarma personeli, olay anını anlattı.

Yaralı askerlerden biri, "Biz otobanda trafik ve asayiş uygulaması yapıyorduk. Bir araçtan 3 kişi indi ve uzun namlulu silahlarla üzerimize ateş açarak, el bombası attılar. Ben de şarapnel parçasıyla başımdan yaralandım. Başka bir şey hatırlamıyorum" diye konuştu.

MERAKLI YOLCU VURULDU

Olay sırasında Mersin'den Aksaray'a gitmekte olan bir yolcu otobüsüne de kurşun geldi. Otobüste bulunan Kamil Naylan (32) kolundan yaralandı. Naylan, tedavisinin ardından taburcu edildi.

Otobüste bulunan görgü tanıklarından Gazi Sever, şöyle konuştu: "Otobüsün yanında beyaz brandalı bir araç vardı. Onun yanında durduk. Askerler aracın içine bakıyorlardı. Bagajı açtılar yanılmıyorsam. Hatta eşim de rahatsız oldu, ne yapıyorlar diye. O arada bir astsubay gördüm. Kamyonete doğru gidiyordu. O ara zaten patladı ve makineli silahlar ateşlenmeye başladı. Çocuğum ve eşimi yere yatırdım. Arkamızdaki arkadaş merak edip yerinden kalkınca vuruldu. Büyük panik yaşandı. Şoförümüz aracı olay yerinden uzaklaştırdı."

27963.jpg Erdoğan açıkladı: Terör saldırısı 
Başbakan Erdoğan, partisinin Sakarya mitiginde
Niğde'de 3 kişinin ölümüne neden olan saldırıya ilişkin açıklama yaptı. TIKLA