BIST 9.113
DOLAR 32,38
EURO 35,07
ALTIN 2.326,75
HABER /  POLİTİKA

AK Partiyi uçuran vaatler

Seçimin galibi AK Parti oldu. Peki AK Parti yeni iktidarı döneminde ne yapacak? Vaatleri şunlar;

Abone ol

Milletvekili genel seçiminin galibi AK Parti oldu. Peki AK Parti yeni iktidarı döneminde ne yapacak? AK Parti yeni dönemde yapacaklarını seçim beyannamesiyle duyurmuştu ve öncelikle yeni Anayasa vadetmişti.

İşte ekonomiden dış politikaya, eğitimden sağlığa AK Parti'nin seçim beyannamesinde yer alan vaadleri...

Yeni anayasa: AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan seçim beyannamesinde öncelikle yeni bir Anayasa vaadi var. Toplumsal uzlaşıyla hazırlanacağı belirtilen yeni Anayasa kısa, öz ve açık olacak. Cumhurbaşkanın yetki ve konumu yeniden tanımlanacak.

Ekonomi:
AK Parti yeni iktidar dönemi sonuna kadar milli geliri 800 milyar dolara, kişi başı milli geliri 10 bin dolara, ihracatı 200 milyar dolara, turizm gelirlerini ise 40 millyar dolara çıkarmayı hedefliyor. Akp'nin vaatleri arasında vergi mevzuatını sadeleştirmek de var.

İşsizlik:
AK Parti istihdam garantili meslek eğitim kurslarını yaygınlaştıracak. İşsizliğin yoğun olduğu illerde iş geliştirme merkezleri kurulacak.

Eğitim:
Yeni hükümet okul öncesi eğitime ağırlık verecek. Derslik sayısı artırılacak. 2023 yılına kadar zorunlu eğitim kademeli olarak 12 yıla çıkartılacak.