BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.429,38
HABER /  POLİTİKA

Seçkinlerin CHP ikilemi

Elitlerin oyu CHP'ye. Ama iktidar olmasını istemiyorlar. Peki ama neden?

Abone ol

İngiliz Financial Times gazetesi, 22 Temmuz seçimleri öncesinde İstanbul'daki finans çevrelerinin nabzını tuttu. Buna göre ekonomi sektöründeki elit ve seküler kesim, CHP'ye oy verme eğiliminde.

Ancak CHP'nin iktidara gelmesini asla istemiyorlar. İstanbul'daki bir araştırma merkezinin başında bulunan Mahmut Kaya'nın, "Bizler CHP'ye oy vereceğiz; ama umarım iktidara gelmezler." sözlerini aktaran gazete, ticaret ve finans sektöründeki birçok kişinin AK Parti'nin tekrar iktidara gelmesini istediğini vurguladı.

İş dünyasındaki elitlerin siyasi eğilimlerini irdeleyen gazete, CHP taraftarı olan grubun siyasi anlamda AK Parti'ye güvenmediğini; ancak AK Parti'nin bütün muhalefet partilerinden daha modern olduğunu, vurguladı. Türk Ekonomi Kuruluşu Derneği'nin görüşlerine de başvuran gazete, başkan Ercan Uygur'un şu sözlerine yer verdi:

"Türk ekonomisindeki elit tabaka ile AKP arasında geçici bir anlaşma yapılmış gibi. AKP belki laiklik konusunda çok ciddi görünmeyebilir; ancak ülkenin ekonomisi ve küresel konularda muhalefet partilerinden çok daha modern bir partidir."