BIST 9.693
DOLAR 32,51
EURO 34,76
ALTIN 2.496,27
HABER /  SPOR

Linderoth nasıl birisi?

Cimbom sessiz ve derinden gidiyor. Yeni transfer tam istenilen özelliklerde..

Abone ol

Galatasaray'ın, yeni sezon öncesi patlattığı İsveçli transfer bombası Tobias Linderoth, teknik ekiplerin vazgeçemediği isimler arasında yer alıyor.
Danimarka'nın Kopenhag kulübünden transfer edilen İsveç Milli Takımı'nın orta saha dinamosu Linderoth futbola, okul arkadaşlarının teşvikiyle İsveç'in Mjallby kulübünde başladı.

İsveçli oyuncu, eski milli futbolcu olan ve halen Danimarka'nın Viborg takımını çalıştıran babası Andreas Linderoth'un büyük desteğiyle kariyerinde hızlı adımlarla ilerledi. Tobias, babası yurt dışında oynayan profesyonel futbolcu olduğu için Fransa'nın Marsilya kentinde 1979 yılında dünyaya geldi.
Konsantrasyonu zirvede
Kopenhag orta sahasının 'demir adamı' olan Linderoth, sorumluluğu, disiplini ve üstün motivasyonu ile tanınıyor. Saha içinde bitmez tükenmez enerjisi ve fiziğiyle basmadık yer bırakmayan İsveçli futbolcunun, maçın son 5 dakikasında bile aynı performansla ve güçte mücadele ettiğini görmek mümkün olabiliyor.
Linderoth'un, tek eksik yönünün kafa topları olduğu biliniyor. En büyük arzusu Dünya Kupası'nı kazanmak olan Linderoth'un, maç konsantrasyonu çok yüksek olduğundan, arkadaşlarından da aynı performansta olmalarını bekliyor.

Kopenhag'da lakabı "Tobbe" olan 28 yaşındaki Linderoth, futbolcu olmaması halinde hayalinde bir buz hokeyi sporcusu olmanın yattığını defalarca söylemişti.
Tam bir takım adamı olan Linderoth aynı zamanda çok iyi bir aile babası olarak da tanınıyor. Ailesi ve arkadaş çevresiyle beraber olmak, kitap okumak ve seyahat etmek en büyük tutkuları arasında yer alıyor. Seyahat etmeyi sevdiği yerlerin başında ise Fransa ve New York geliyor.

Felsefeye inanıyor
2006'da İsveç'te en iyi orta saha seçilen Linderoth'un, gençlik idolü Guardiola... Ayrıca tutkulu bir Barcelona taraftarı olduğunu da saklamıyor. Linderoth, birlikte çalışacağı teknik adamın futbol felsefesi olması, buna inanıp devam ettirmesinin önemine inandığını röportajlarında dile getirmişti. İsveçli futbolcunun en çok beğendiği yemek pizza, en beğendiği film Ronin, favori müzik grubu Kent ve koyu bir Robert de Niro hayranı.

Kimdir?

Yaşı: 28 (21.04.1979)
Ülkesi: İsveç,
Pozisyon: Ön libero, Boy: 1.76
Sezon Kulüp Maç Gol
1996-98 Elfsborg 57 4
1999-01 Stabaek 68 9
2001-04 Everton 40 0
2004-07 Kopenhag 127 6