BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,93
ALTIN 2.438,24
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan teröre sert çıktı!

Başbakan Erdoğan, Türk Milleti'nin bölücü terör örgütüne karşı büyük bir mücadele gösterdiğini ifade etti.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Kim bu millete kastederse, bu millete el uzatırsa, bu milletin bu vatan toprakları üzerinde ameliyat yapma cüretkarlığına girmeye kalkarsa, canına, milletine, birlik ve beraberliğimize, huzuruna musallat olursa şunu bilmelidirler: Bu millet tüm kurumlarıyla, devletiyle, güvenlik kurumlarıyla, ordusuyla, askeriyle, polisiyle bunun cezasını verir ve bunun da hesabını sorar" dedi.

Erdoğan, Amasya'da, Yavuz Selim Meydanı'nda, 36 tesisin ortak açılışı ile TOKİ konutları anahtar teslimi dolayısıyla düzenlenen törene katıldı.

Konuşmasında terör olaylarına değinen Erdoğan, Türk Milleti'nin bölücü terör örgütüne karşı büyük bir mücadele gösterdiğini ifade etti.

Bu millet hesap sorar

Türkiye'nin, uzun yıllardır, dünyada teröre kurban veren ülkelerin başında geldiğini kaydeden Erdoğan, teröre karşı yürütülen mücadelede bugünden çok daha kötü günlerin olduğunu dile getirdi. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Terör olaylarının en sık ve yaygın yaşandığı yıllarda bile, milletimiz, güvenlik kuvvetlerimiz azim ve kararlılıktan taviz vermedi. Milletimiz daima birlik ve bütünlüğümüz, üniter yapımız konusunda kararlı bir hassasiyet içinde oldu.

Bugün de etnik kökeni ne olursa olsun, hiçbir vatan evladının, hiçbir Türk vatandaşının milletimize, vatanımıza, bayrağımıza, devletimize sadakatinden şüphe duymuyorum.

İnsanlarımız, en zor zamanlarda bile hiç çekinmeden, canları pahasına sadakatlerini ortaya koymuştur. İnanıyorum ki bundan sonra da koyacaktır. Bakınız, şehit verdiğimiz evlatlarımız, kahraman gazilerimiz bunun ölümsüz şahitleridir.

Şunu çok açık, net söylemek durumundayım: Şehadet bizde çok anlamlı, çok farklı bir kavramdır. Bizim inancımızda tüm İslam dünyasına baktığımızda bir şeyi fark edersiniz. Türklerden başka askerine 'Mehmetçik' diyen yoktur. Bizim kültürümüzde 'Küçük Muhammed' anlamında... Askerimize biz Mehmetçik adını vermişiz. Ve biz şehit olanlarımıza ölü olarak bakmayız. Diri olarak bakarız. Bu bizim inancımızdan gelir. Onun için de şair diyor ya 'Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber, sana aguşunu açmış duruyor peygamber'. Bu bizim değerlerimizde bizim medeniyetimizde şehidin konumunu ortaya koyması bakımından çok ama çok anlamlı. Şüphesiz ki, her şehitlerimizin aileye dönüşünde ağlamalar oluyor, gönüller yaralanıyor. Ama inanıyorum ki daha sonra hep birlikte anneler de, babalar da 'Devletimiz, milletimiz payidar olsun. Yeter ki onlar sağ olsun' diyerek, bu noktadaki duruşunu da sergiliyor.

Kim bu millete kastederse, bu millete el uzatırsa, bu milletin bu vatan toprakları üzerinde ameliyat yapma cüretkarlığına girmeye kalkarsa, canına, milletine, birlik ve beraberliğimize, huzuruna musallat olursa şunu bilmelidirler: Bu millet tüm kurumlarıyla, devletiyle, güvenlik kurumlarıyla, ordusuyla, askeriyle, polisiyle bunun cezasını verir ve bunun da hesabını sorar.

Mücadelemiz sürecek
Bu hain saldırılara karşı mücadelemiz artarak devam edecektir. Fakat bazı siyasi çevreler, lütfen şehitlerimiz üzerinden istismara girmesinler. Şehitlerimizi istismar etmesinler.

Kimse kalkıp da terör karşısında 'Efendim işte Hükümet suskun duruyor, sessiz duruyor' gibi milleti aldatma yollarına girmesinler. Bu ülkede Sayın Baykal'ın terör konusundaki hassasiyeti bizlerle mukayese edilemeyecek kadar azdır. Bunu da böyle bilmenizi isterim.

Biz bu konudaki hassasiyetimizi davul zurna çalarak değil, ilgili güçlerimizi, ilgili birimlerimizi kendileriyle müzakerelerimizi yapmak suretiyle, ne gerekiyorsa yapmak suretiyle yaparak yola devam ediyoruz."