BIST 9.530
DOLAR 32,49
EURO 34,82
ALTIN 2.477,75
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Ayakkabının sesini kısar mısın?

Müzikçalarla gezen gençlerin yerini artık müzik çalan ayakkabı yer alacak. İşte mp3 çalar ve hoparlörü olan ayakkabı.

Abone ol

Harlem'in geçmişte sırtında portatif müzikçalar ile gezen gençlerinin müzikli yürüyüş zevkleri farklı bir görünüm ile yeniden gündeme gelmeye hazırlanıyor.
Dada'nın Code M serisi ayakkabıları, entegre MP3-çalarları ve hoparlörleri ile mobil müziğin yeni adı olacak.

Code M ayakkabılar, yüksek konçları ile spor tarzı tam olarak yansıtırken, tamamen beyaz, tamamen siyah ve sütlü kahve/kahverengi renk seçenekleri ile bütün zevklere de hitap ediyor.

128 MB kapasiteli bir MP3-çaların entegre edildiği sağ tekin dilinde de MP3-çaların kontrolleri yer alıyor. Her iki ayakkabı tekinde de hoparlör bulunurken, müzik kablosuz olarak kulaklıklara da aktarılabiliyor.

Müzik dinlemek için mükemmel bir sistemolmasa da, Dada Code M’in müziği ayağa düşürdüğü söylenemez. İnternet üzerinde 200 dolar civarında fiyatla satılan ayakkabı çifti ile birlikte, bir USB 1.1 kablosu da geliyor. Bu kablo kullanılarak Mac ve  PC uyumlu olan ayakkabıya müzik aktarılabileceği gibi, birlikte gelen adaptör kullanılarak ayakkabı şarj edilebiliyor. 128 MB bellek MP3 formatında yaklaşık 32 şarkı yüklenmesine olanak tanıyor.

Kulaklık müzik dinleme modundan sokağı inletme moduna geçmek için sol tekin dilindeki logoya basmak gerekiyor. Böylece ayakkabılar, kalabalık ve gürültülü olmayan yerlerde duyulabilen tondaki müziği dışarı vermeye başlıyor.