BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,95
ALTIN 2.434,95
HABER /  GÜNCEL

Fethullah Gülenden andıç tepkisi

Genelkurmay'ın 'andıç' belgelerinin ABD'ye gönderildiğine ilişkin açıklamasının üzerine Gülen'in avukatı soruları yanıtladı;

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığı'nın Nokta Dergisi'nde yayınlanan 'medya andıcının' çalınarak ABD'nin Utah Eyaleti'ne gönderildiğine ilişkin açıklamasından sonra pek çok medya kuruluşu, olayı Fethullah Gülen'le ilişkilendiren haber ve yorumlara yer verdi.

Bunun üzerine bir açıklama yapan Gülen'in avukatı Orhan Erdemli, olayın müvekkiliyle ilişkilendirilmesinin art niyetli bir davranış olduğunu söyledi.

Söz konusu haberlerde 'Genelkurmay andıcının' çalınması olayıyla Fethullah Gülen'in ismi arasında dolaylı şekilde ilgi oluşturulmaya çalışıldığını belirten Orhan Erdemli, iddiaların hiçbir dayanağı bulunmadığını ve hukuken iftira niteliği taşıdığını kaydetti.

Fethullah Gülen'in Türk Silahlı Kuvvetleri'nin veya bir ferdinin yıpratılmasıyla ilgili bir davranışının asla söz konusu olamayacağını ifade eden Erdemli, "Bilakis Muhterem Fethullah Gülen, her zaman Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yanında; yıpratılmasının ise tam karşısında olmuştur. Müvekkilim, daha kısa bir süre önce bir takım internet sitelerinde bazı komutanlarımız hakkında yayınlanan iddiaları 'katiyen tasvip etmediğini, çok çirkin, pek kaba ve edepsizce davranışlar olarak kabul ettiğini, yapılan saldırıları çok alçaltıcı, onur kırıcı bulduğunu' açıklamıştır.

Buna rağmen, bu tür iddiaların hukuka aykırı olarak yinelenmesi, iyi niyetle bağdaştırılamaz. Kamuoyunun, müvekkilim Fethullah Gülen hakkında ortaya atılan tamamen mesnetsiz ve gerçek dışı bu iddialara itibar etmeyeceğine inanıyoruz." açıklamasını yaptı.

Kaynak: Zaman