BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.424,22
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Ellere var da bize yok mu?

Google, her ülke için özel logolar yaptı ama Türkiye'yi 'es' geçti. 4 Türk genci de bir öneri getirdi...

Abone ol

4 Türk genci, arama motorunun logolarına el attı. “Ellere var da bize yok mu?” sloganıyla yola çıkan ‘googlebizelogoyapsana.com’, Türkiye tarihinin önemli günlerinde, arama sitesinden diğer ülkeler için yaptığı gibi özel logolar istiyor.

Google’cım senin hoşuna gidecek herşeyi yapıyoruz ama bu, son zamanlarda iyice artan kıskançlığımızı engellemiyor. Google Türkiye olduğun günden bugüne kadar bizim için, bize özel bir logo yapmadın. Diğer ülkeler için boy boy değişik değişik logo yapıyorsun ama fonda çalan parçada da dediği gibi “Ellere var da bize yok mu ? “

www.googlebizelogoyapsana.com’u kuran Özgür Alaz, Cihan Ergür, Can Oktay Heper ve Muammer Okumuş, google böyle sesleniyorlar.

Bizim tarihimiz, büyük adamlarımız, Dünyaya yön veren günlerimiz yok mu? Var, hem de hiç bir ulusta olmadığı kadar çok var. Fondaki parça hücum marşına dönüşmeden elini çabuk tutsan iyi edersin. Biz de “bize” özel logo istiyoruz.

BUNLARI İSTİYORUZ

Google'a tıkladığımızda karşımızda Atatürk’ün olduğu, 23 Nisan’ın kutlandığı, Eurovision birinciliğimizi hatırlayan, 17 Ağustos’ta saygıyla siyahlara bürünen, Galatasarayın UEFA kupasını kaldırdığı güne özel, Fenerbahçenin 100. yılını kutlayan logolar istiyoruz.

Bu 4 gencin başlattığı kampanya işte bunlar için... Herşeyi Google'da bırakmamışlar... Örnek tasarımlar da hazırlamışlar... Genç girişimciler Google'ı ikna etmek için destek bekliyorlar.. İşte hazırladıkları özel gün logolarından bazıları;