BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.309,13
HABER /  POLİTİKA

Kürt nüfusu ne kadar?

DTP'lilere göre 15-20 milyon Kürt var. Net rakam bilinemiyor. Hasan Celal Güzel bir araştırmanın sonuçlarını yazdı.

Abone ol

Radikal Gazetesi yazarı Hasan Celal Güzel "Türkiye, Yüksek Yoğunluklu Psikolojik Harekátın Hedefi-1" başlığıyla dün Radikal Gazetesi'nde yayınlanan köşe yazısında Türkiye'de yaşayan Kürt nüfusunun en fazla 6.5 milyon olduğunu savundu.

P. A. Andrews'in yaptığı araştırmaya göre, Türkiye'deki Kürt nüfusu oranının yüzde 8.36 olduğunu, TÜİK'in (Türkiye İstatistik Kurumu) ana dili esas alarak yaptığı sayımlarda bu oranın yüzde 7.07, Hacettepe Üniversitesi Nüfus Etüdleri Enstitüsü'nün araştırmalarında ise yüzde 6.2 olduğunu söyleyen Güzel, Ali Tayyar Önder'in de Kürt ve Zaza nüfus oranını yüzde 7.84 olarak hesapladığını anlattı. Türkiye'de yaşayan Kürt nüfusunun en fazla yüzde 8.5 oranında olduğunu belirten Güzel, bunun 6.5 milyon kişiye denk geldiğini söyledi.

’TÜRKİYE MOZAİK' KGB SLOGANI
Türkiye'nin Kürtler, Kuzey Irak, peşmergeler, Türkmenler ve PKK konularında yüksek yoğunluklu bir psikolojik harekátın hedefinde bulunduğunu söyleyen Güzel, "Türkiye bir mozaiktir" iddiasının bir zamanlar KGB'nin Türkiye üzerinde yürüttüğü bir psikolojik harekát sloganı olduğunu belirtti. Güzel, "Ne yazık ki, ülkemizde cumhurbaşkanları, başbakanlar bile bu sloganın tuzağına düşmüştür. Bu sloganda vurgulanan esas nokta, Türkiye'nin etnik yapısıdır" dedi.