BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,93
ALTIN 2.425,17
HABER /  GÜNCEL

At arabası operasyonu

Pendik zabıtası, at arabalı hırsızlık olaylarına karşı başlattığı operasyonda 15 at arabasına el konuldu.

Abone ol

Pendik zabıtası, at arabalı hırsızlık olaylarına karşı yaptığı uygulamada 15 at arabasına el konulurken, at arabalarını belediyenin araç parkına götürme uğraşı içindeki zabıta memurları ilginç görüntüler oluşturdular.

Pendik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü gelen çok sayıdaki ihbarı da değerlendirerek sabahın il ışıklarıyla birlikte Esenler ve Kavakpınar Mahallesi’nde operasyonlara başladı. Uygulama neticesinde 15 arabaya el koyan zabıta memurları arabalarla birlikte ele geçirilen atları da yediemine aldı.

Yakalanan arabaların bir kısmında inşaat ve tesisat malzemeleri dikkat çekerken Pendik Belediyesi Zabıta Müdürü Köksal Ayabakan, yaptığı açıklamada daha önce belediye meclisinin almış olduğu bir kararla ilçe sınırları içinde at arabalarının sefer ve faaliyetlerden men edildiğini hatırlatarak “At arabalı hırsızlıkla ilgili çok sayıda ihbar alıyorduk. Yaptığımız faaliyet neticesinde bu ihbarları doğrular nitelikte kaynağı belli olmayan malzemeler tespit ettik. Belediye kanununun ilgili maddeleri uyarınca arabalara el koyduk.” dedi. Ayabakan bu yöndeki çalışmalarını aralıksız olarak sürdüreceklerini ifade ederek “2010 Avrupa kültür başkenti olarak ilan edilen İstanbul’da bu tarz görüntüler son bulsun istiyoruz.” dedi.