BIST 9.049
DOLAR 32,33
EURO 35,09
ALTIN 2.300,60
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Bin 136 dolara notebook

Öğretmenlerden sonra doktor ve hemşireler de uygun fiyat ve taksitle bilgisayar sahibi olabilecek.

Abone ol

Sağlık Bakanlığı’nın düzenlediği ihalede Toshiba, Fujitsu Siemens, Casper, Dell-Kont Bilişim, HP-Sentim Bilişim ve Vestel, notebook ve PC’de farklı konfigürasyonlarda kampanyada yer almaya hak kazanan markalar oldu.

Bakanlığın ’Acil Bilgisayar Desteği’ kampanyasından, Türkiye genelindeki her kademedeki personel yararlanabilecek. Kampanya özel hastaneleri kapsamayacak.

Öğretmenlere yapılan kampanyada olduğu gibi Sağlık Bakanlığı personeli de Vakıf Bank’tan alacağı krediyle 12 ve 24 aylık taksitlerle kampanyaya katılabilecek.

1.136 DOLARA NOTEBOOK

Toshiba Türkiye Genel Müdürü Aytaç Biter, notebookta üst konfigürasyonda ihaleyi kazandıklarını belirterek, kampanya dahilinde 50 bin notebook ve 50 bin masaüstü bilgisayar satılmasının hedeflendiğini açıkladı. 

Biter, piyasa değeri 1.699 dolar artı KDV’lik olan notebooklarının, kampanyada 1.136 dolar artı KDV’ye satılacağını bildirerek, kendi notebooklarının 160 GB sabit disk, 15.4 inç ekran, Intel Core 2 Duo işlemciye sahip olacağını, diğer markalarda daha uygun fiyatlı notebook ve PC’lerin olabileceğini belirtti.