BIST 9.791
DOLAR 32,51
EURO 34,93
ALTIN 2.434,29
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Sudan ucuz bilgisayarlar yolda

Bir girişimci 100 dolar, hatta daha da altına bilgisayar yapabileceğini söylüyor. Peki sudan ucuz bu pc ile ne yapılabilir?

Abone ol

Hindistan’ın Chennai şehrinde faaliyet gösteren Novatium firmasının sahibi Rajesh Jain, televizyona bağlanabilen NetTV ve NetPC cihazlarıyla, milyarlarca insanı internet kullanıcısı yapacağını iddia ediyor.

Amerikan haber dergisi Newsweek’in bu haftaki sayısında yer alan haberde, Jain’in sektörün geleceği için büyük yenilik olarak nitelendirdiği buluşuna yer veriliyor.

NetTV olarak adlandırılan cihaz, televizyona ve bir klavyeye bağlanıyor ve televizyonu PC’ye dönüştürüyor. Dergide, Rajesh Jain’in başarılı olması durumunda televizyona bağlanabilen NetTV’nin, bu türde milyarlarca insanı internete bağlayan ilk cihaz olacağı dile getiriliyor.

100 DOLARIN DA ALTINDA

Novatium firmasının kurucusu 39 yaşındaki Jain’in yaptığı NetTV ve NetPC, normal bilgisayar monitörlerinde kullanılan benzer ürünleri kullanıyor. Her ikisi de ucuz cep telefonu çiplerine dayanıyor ve normal PC’lere yüzlerce dolarlık maliyet ekleyen sabit disk, geniş hafıza ve yazılım olmadan çalışıyor.

Bunların yerine, merkezi bir ağ sunucusuna bağlanarak yazılım uygulamalarını çalıştıracak ve bilgiyi saklayacak birkaç USB portu, bir ekran ve klavyeye sahip. Novatium, NetPC’yi Hintli orta kesimin alabileceği 100 dolardan satıyor. Jain, kısa sürede fiyatı 79 dolara indirebileceğini düşünüyor.