BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.311,51
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Cep telefonu fiyatına laptop

Bir zamanlar lüks olan laptoplar artık her bütçeye uygun. Laptop fiyatları 599 dolara kadar düştü... İşte piyasa;

Abone ol

Bir zamanlar yüksek fiyatlardan dolayı yanına yaklaşılmayan dizüstü bilgisayarların fiyatlarında yüzde 20 ila 30'a varan oranlarda düşüş yaşanıyor. Bimeks Teknoloji Marketler Zinciri, Vatan Computer ve Gold Computer mağazalarında laptoplar 599 dolardan başlayan fiyatlardan satılıyor. Çoğu marka, laptop'un yanında çanta, internet erişim paketi gibi promosyonlar da vererek, pazar paylarını artırmayı hedefliyor.

İNDİRİM DEVAM EDECEK

Bir yandan sömestr tatili bir yandan da stoklardaki ürünlerin fazlalılığı nedeniyle fiyat düşüşünün kaçınılmaz olduğunu dile getiren yetkililere göre, dizüstü fiyatlarındaki indirim önümüzdeki günlerde de devam edecek.

İstanbul Dünya Ticaret Merkezi'nde açılan Bimeks Teknoport'ta, açılışa özel olarak düzenlenen kampanya çerçevesinde Toshiba Satellite L30 - 134 dizüstü bilgisayarlar 599.99 dolardan satılıyor. Gold Computer mağazalarında ise Nec marka dizüstü bilgisayarın fiyatı KDV hariç 602 dolara düştü. Beko ve Arçelik de, 5 Şubat’ta yeni fiyat listesini çıkarmaya hazırlanıyor. 

Piyasada en çok satılan dizüstü bilgisayar markası ise Toshiba oldu. Asus, Acer, Fujitsu Siemens, HP, Beko ve Vestel'in ürünleri de büyük ilgi görüyor.

LAPTOP LÜKS OLMAKTAN ÇIKTI

Dİzüstü bilgisayar (Laptop) fiyatlarının daha da düşüşe geçeceğini söyleyen Bimeks Genel Müdür Yardımcısı Arif Bayraktar, dizüstü bilgisayarların lüks olmaktan çıkıp ihtiyaç haline geldiğini belirtti. Bayraktar, "Dizüstüne artan talep, fiyatları düşürüyor" dedi. //