BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.498,83
HABER /  GÜNCEL

Katilin kimliği tespit edildi

Hrant Dink'in katilinin Trabzon doğumlu Ogün Samast olduğu belirlendi. İşte SICAK GELİŞMELER...

Abone ol

Hrant Dink'in katiline adım adım yaklaşılıyor. Fotoğrafların ardından zanlının kimliği de tespit edildi. Dink'in katil zanlısının Trabzon doğumlu Ogün Samast olduğu belirlendi.

Kimlik tespiti Ogün Samast'ın babasının ihbarı ile gerçekleşti. Trabzon polisi ihbarı yapan baba Ahmet Samast ile birlikte 10 kişiyi üç saat önce (18:00'de) gözaltına aldı.

Gözaltına alınan Ogün Samast'ın babası ve diğer 10 kişinin yarın uçakla İstanbul'a getirilmesi bekleniyor. Katil zanlısı Ogün Samast'ın babası Ahmet Samast'ın Trabzon'un Ferizli belde belediyesinde geçici işçi olarak çalıştığı bildirildi.
 
Ogün Samast'ın ise Trabzon Ahmet Canbalı lisesinde öğrenci olduğu belirtilirken, Samast'ın mezun olup olmadığı bilinmiyor.

Samast'ın Trabzon'da 24 Ekim 2004 tarihinde Mc Donalds'ta meydana gelen patlamanın faili olarak gözaltına alınan Yasin Hayal'in arkadaşı olduğu iddia edildi. Yasin Hayal'in de gözaltında olduğu öğrenildi. Trabzon Atatürk Alanı'nda Mc Donalds'ın giriş kapısında meydana gelen patlamada yaralanan 6 kişi yaralanmıştı.

İSTANBUL-TRABZON ARASI MEKİK DOKUDU

Hrant Dink'in birinci derecede katil zanlısı olduğu öne sürülen Ogün Samast'ın, son 15 günlük süre içinde özel bir hava yolu şirketiyle Trabzon-İstanbul arasında 5 seyahat gerçekleştirdiği öğrenildi.

Ogün Samast'ın dört gün önce üç arkadaşıyla birlikte İstanbul'a geldikleri belirlendi. Samast'ın İstanbul'da Gaziosmanpaşa'da oturan dayısında kaldığı öğrenildi. Samast'ın dayısı da gözaltına alındı. //