BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,02
ALTIN 2.428,44
HABER /  MEDYA

Starın görüntüleri nasıl çalındı?

www.gazeteciler.com dün gece Star binasında yaşanan skandalı ortaya koydu. Starcılar'la Kanal D'liler birbirine girdi.

Abone ol

Hrant Dink'in öldürüldüğü haberinin ardından, gazeteciler olay yerine akın
etti. Herkes haber toplama ve canlı yayın telaşındayken, Star Haber Muhabiri Engin Belli, çevreyi dolaşıp görüntü araştırma başladı. Nitekim, saldırganın kaçarken çekilmiş görüntüsünün yer aldığı bir güvenlik kamerası buldu.

Buradan görüntüyü alır almaz hemen Star Haber Merkezi'ni aradı. Görüntü yayına hazırlandı. Bu arada Star TV, bu çok özel görüntü için sürekli alt yazı geçiyordu. Ancak çok özel görüntüler Star TV'de sisteme aktarılınca, kanal D Haber Merkezi Koordinatörü Ayşenur Aslan ve Deniz Arman, yanlarına iki kişi alarak, Galaxy Teknik Arşiv Sorumlusu İlhan Bozan'ın yanına gitti. Bozan'i tehdit eden Aslan ve Arman, "Çabuk o görüntüleri bize de aktar, yoksa fena olur" dediler. Baskıya daha fazla dayanamayan arşiv görevlisi, Star Haber'in özel görüntüsünü Kanal D için de aktardı. Böylelikle, özel görüntüleri Kanal D Haber Merkezi çalmış oldu.

Üstelik M. Ali Birand yayına çıkarak, "Bu görüntüler bize 45 dakika önce geldi. Ama şimdi yayınlıyoruz" yalanını söyleyerek, Star Haber'den sonra yayına girdi. Aynı esnada, ayın bünyenin haber ajansı DHA'da, Star Haber'in görüntülerini çalarak bütün dünyaya, kendi haberiymiş gibi geçti. Bu arada SHOW Haber'de, Star Haber'in özel görüntülerini yayından kaydedip, ama kendi görüntüleriymiş gibi kullanmayı tercih etti.

Star Haber'in, polisin bile bulamadığı görüntülere, olaydan çok kısa süre içinde ulaşmasına rağmen, aynı binada yer alan Kanal D Haber tarafından resmen çalınması, bir skandal olarak nitelendiriliyor.

Görüntüleri Kanal D'ye veren Arşiv Görevlisi İrfan Bozan, işten atıldı. M.Ali Yalçındağ'ın bile devreye girdiği olayda,  Ayşenur Aslan ve Deniz Arman'ın savunmalarının alınması bekleniyor.