BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,85
ALTIN 2.434,40
HABER /  GÜNCEL

İşte basıldı denen kamp!

Amerika PKK'ya karşı gerçekten bir adım atarak baskın düzenledi mi? Yoksa bütün olanlar bir ziyaretten mi ibaret...?

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüşen ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Nicholas Burns, "Dün (önceki gün) Mahmur Kampı'nda yapılan faaliyet bu kampın kapatılması ve Kuzey Irak'ın PKK tarafından kullanılmasının engellenmesi yönündeki ciddi çabalarımızın başlangıcı olmasını umuyoruz" dedi. Bir buçuk saatlik kabulden sonra basına açıklamada bulunan Burns, Erdoğan'la mükemmel bir görüşme yaptıklarını söyledi.

ABD yönetiminin Türk halkının PKK teröründen çektiği sıkıntıları anladığını ve taahhütlerini yerine getireceği yönünde Erdoğan'a güvence verdiğini belirten Burns, "Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, PKK ile mücadele koordinatörümüz Joseph Ralston'a kısa sürede bölgeye gelerek Türk ve Irak hükümetleriyle birlikte çalışması talimatını verdi" dedi.

Bağdat'tan güvence
Irak hükümeti de Mahmur Kampı'na düzenlenen baskın konusunda Türkiye'ye yaptığı bilgilendirmede "kampın bundan sonra PKK yuvası olmasına izin verilmeyeceği" güvencesini verdi. Irak hükümeti, dün Türk makamlarına, "Mahmur'a yapılan operasyonun kampın olması gerektiği gibi sivillere yönelik bir kamp haline getirilmesi amacını taşıdığı ve bundan sonra kampta PKK yuvalanmasına izin verilmeyeceği" bilgisini iletti. Irak makamlarının Ankara'ya ilettiği bilgiler arasında, kampta kimlik kontrolünün yanı sıra silah araması da yapıldığı, ancak kampta hiç silaha rastlanmadığı bilgisi yer aldı.

Bilgi mi sızdırıldı?
Kampın yıllardır terör örgütü PKK'nın silahlı unsurlarının denetiminde olduğunun BM makamlarınca dahi kabul edildiğini belirten Türk diplomatik kaynakları, bu bilgiyi, "Irak'tan gelen 'silah bulamadık' açıklaması operasyon öncesi bilgi sızdırılmış olabileceği iddiasını akıllara getiriyor" şeklinde değerlendirdi.



Kaynak: Milliyet