BIST 9.788
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.433,02
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

İPod dünyayı cebe sığdırdı

Apple şirketi, mobil telefon ile geniş ekranlı iPod ve internet erişimli cihazı tek bir cihazda birleştiren iPhone’u tanıttı.

Abone ol

Apple’ın üst yöneticisi (CEO) Steve Jobs, tanıtım sırasında yaptığı konuşmada, iPhone’un Haziranda ABD, 2007 başında da Avrupa ülkelerinde satışa sunulacağını, ürünün 4 GB kapasitelisinin 500 dolara, 8 GB kapasiteye sahip olanının ise 600 dolara satılacağını kaydetti.

Geniş bir dokunmatik ekran ve yeni bir yazılım temelinde kullanıcı arayüzüne sahip iPhone, kullanıcının parmaklarıyla ekranda bir isme veya numaraya dokunarak arama yapmasını sağlıyor. IPhone, bir PC, Mac veya Yahoo gibi internet hizmetinden kullanıcı bilgisi alınmasını da olanaklı kılıyor.

Kullanıcısına müzik, sesli kitap, sesli ve görüntülü podcast, müzik videosu, televizyon programı ve film izleme olanağı sağlayan cihazın 3,5 inçlik ekranında TV programı, film izlenebiliyor, dokunmatik olarak ses, ileri-geri kontrolü yapılabiliyor.

802.11 b/g Wi-Fi ile kablosuz internet ağına bağlanabilen iPhone, ayrıca Google’ın harita hizmeti ile Apple’ın harita uygulamasını kullanabiliyor.