BIST 9.149
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,57
HABER /  GÜNCEL

Topbaş, Siirti Ataköy yapacak

Kadir Topbaş, Emine Erdoğan'ın memleketi Siirt'i "Ataköy gibi" yapmak için düğmeye bastı...

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Başbakan'ın eşi Emine Erdoğan'ın memleketi Siirt'e belediyeden bir heyeti inceleme yapması için gönderdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın memleketi Siirt'i "Ataköy gibi" yapmak için kolları sıvadı. Topbaş bu amaçla belediyeden bir heyeti incelemeler yapmak üzere Siirt'e gönderdi.

Heyet geçen hafta gitti
Topbaş'ın talimatı üzerine Büyükşehir Belediyesi İdari Koordinatörü Recep Çalık, Büyükşehir Belediye Başkan Koordinatörü Yücel Çelikbilek, KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım'dan oluşan bir heyet incelemelerde bulunmak üzere geçen hafta Siirt'e gitti. Siirt Belediye Başkanı Mervan Gül'le görüşen heyet, şehirde incelemeler yaptı.
Yıldırım, Siirt gezisiyle ilgili olarak şunları söyledi: "Cumhuriyet Caddesi, Sakıp Beygo Caddesi ve Rus Pazarı olarak bilinen yeri Siirt'e yakışır bir hale getirmeyi planlıyoruz. Belediyeye ait bir arsaya 250 konutluk bir projesiyle ilgili incelemeler yaptık. Ocak ayında durum netleşecek."
Siirt'te 9 Mart 2003'te tekrarlanan seçimde yerini Erdoğan'a bırakarak milletvekili seçilmesini sağlayan Gül, şunları söyledi:
"Başbakan'ın seçim bölgesi olmaya yakışır bir belediyecilik için çalışıyoruz. İmkânlarımızı zorluyoruz. Tıkandığımızda da Başbakan'ın Siirt'i Ataköy gibi görmek istemesi sevdasının avantajlarını kullanıyoruz. Topbaş'la geçen hafta yaptığım görüşmede sözünü aldığım bazı çalışmalar için en yetkili kurmayları Siirt'imize geliyor. "

Başbakan'ın seçim bölgesi
3 Kasım 2002'deki seçimde üç köyde sandık kurulları oluşmadığı için, Siirt seçimleri iptal edilmişti. 9 Mart 2003'te yenilenen seçimlerde Gül yerini Erdoğan'a bırakmıştı. Erdoğan, Siirt'ten milletvekili seçilmişti. Gül de 28 Mart 2004'teki yerel seçimlerde AKP'den belediye başkanı seçilmişti.