BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,45
ALTIN 2.488,37
HABER /  POLİTİKA

Rahşan Ecevitten ağır suçlama

Rahşan Ecevit, eşinin yarım bıraktığı bildiriyi "Ölümünden de hükümet sorumlu" diye bitirdi.

Abone ol

Bülent Ecevit komaya girdiği Özbilgin'in cenaze töreninden önce başladığı yazısında Danıştay saldırısından hükümetin sorumlu olduğunu yazmıştı... Rahşan Hanım ise tamamladığı yazının sonunu "Bülent'in ölümünden hükümet sorumlu" diye bitirdi.

Bülent Ecevit'in, Kocatepe Camii'nde Özbilgin'in cenaze töreninden önce, "Danıştay saldırısından Hükümet sorumludur" diye başladığı bildirisini Rahşan hanım, "Bülent'in ölümünden de hükümet sorumludur" sözleriyle bitirdi. Rahşan Ecevit, ölümle yarım kalan bildiriyi Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün'e anlattı. "Cenazeden sonra bir demecim olacak" diyen Rahşan hanım, aslında bu demecin eşine ait olduğunu söyledi. Ecevit'in Danıştay saldırısının ardından bir yazı yazmaya başladığını belirten Rahşan Ecevit, şöyle dedi: "Onu geliştiriyorum. Yazıda Hükümeti suçluyordu. Hükümet çekilmelidir diyordu, duramaz diyordu. Bu yazıyı şimdi ben tamamlamaya çalışıyorum. Bülent, yazıda Hükümet sorumludur demişti, Danıştay üyesinin öldürülüşü için... Ben de bu bildirinin başına Ecevit'in görüşlerini aldıktan sonra Ecevit'in ölümünden de hükümet sorumludur diyeceğim. Çünkü o cenazede duyduğu üzüntü nedeniyle ağırlaştı ve öldü." Yazıyı önümüzdeki günlerde açıklamaya hazırlanan Rahşan hanım, "Üzerinde çalışıyor ve zamanının gelip gelmediğini düşünüyordum. Cenazeden hemen sonra yapmam doğru olmayacaktı. Ama önümüzdeki günlerde yapacağım" dedi.

KÖŞK İSYANI
Rahşan hanımı şimdilerde en çok rahatsız eden ise Başbakan Erdoğan'ın Köşke çıkması. Rahşan Ecevit, "Eğer Tayyip Erdoğan Köşke çıkarsa büyük kaos olur. İçten içe bir savaş olur. Silahlı çatışma değil ama bir isyan çıkar herhalde. En başta ben isyan ederim" diyor. Bülent Ecevit'i son yolculuğuna kilometrelerce yol yürüyerek, uğurlayan Rahşan Ecevit, şimdi de eşinin vasiyetini yerine getirmek için yeniden görüşmelere başlayacak. Ecevit'in vasiyetinin "solda ittifak" olduğunu belirten Rahşan hanım, şunları söyledi: "Benim bundan sonra yapmak istediğim bu hükümete karşı bir ittifak oluşturmak. Aksi halde bunlardan kurtulmanın başka yolu yok. Birleşme değil seçim öncesi koalisyon. Liderler, örgütler toplansınlar bir karar versinler bu nasıl olur diye. Fakat Bülent bunu AKP'den kurtulabilmek amacıyla söylemişti, başka yolu da yok demişti. DSP tek başına çıkıp da AKP'yi deviremez, Doğru Yol deviremez, ANAP deviremez, CHP deviremez. O bakımdan Bülent işte bunu söylediği zaman ben yollara düştüm fakat dediğim gibi pek kabul görmedi bu fikir. Ama ben gene de bunun üzerinde duracağım, ısrar edeceğim. Çünkü o onun bir vasiyeti gibi görüyoruz. Turlara başlamam, başka türlü bir şekil bulurum. Amacım, seçim sonrası değil seçim öncesinde bir koalisyon yapabilmek."

ALMAN MODELİ
Rahşan Ecevit, son yapılan anketlerde DSP'nin oy oranının yüzde 3'ten yüzde 7.8'e çıkmasını da değerlendirdi. Ecevit, "Bazen böyle ciddi olaylar, ölüm gibi olaylar oy oranını etkiliyor" derken DSP için düşünülen yönetim modelini de açıkladı. "Zeki Sezer'le Yılmaz Büyükerşen Ecevit'e Alman modelini anlattılar. Buna göre Zeki Sezer demişti ki ben genel başkan kalırım ama Büyükerşen Başbakan adayı olur. Çok hoşuna gitti"

Kaynak: Sabah Gazetesi