BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,92
ALTIN 2.434,24
HABER /  POLİTİKA

Eşinin başını açsın köşke çıksın!

Emekli Paşa, Erdoğan'a sancısız Köşk için Emine hanımın başını açmasını önerdi...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın köşke çıkmasına muhalefet karşı... Kamuoyu yoklamaları da Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığına halkın "canı gönülden evet" demediğini gösteriyor.

Peki Erdoğan'ın Çankaya'ya çıkmasına karşı çıkılmasının nedeni ne? Bunun başında Çankaya'nın kamusal alan olması ve dolayısıyla burada türbanın yasak olması gösteriliyor. Yani sorun Erdoğan'dan çok eşi Emine hanımın başörtüsü...

EŞİNİN BAŞINI AÇSIN ÖNERİSİ

İşte MGK Eski Genel Sekreteri Emekli Orgeneral Tuncer Kılıç, bu noktada bir öneri koyuyor ortaya... Tuncer, ""Tayyip bey eşinin başını açıp, bu tutumdan vazgeçer, gider oraya oturursan, başımla beraber otursun" diyor.

Köşke giden sancısız yolu bu formülle öneren Tuncer, "Anlarızki Türkiye gerçek Atatürk çizgisinde, çağdaşlaşma yolunda bir Cumhurbaşkanı tarafından idare edilecek. Ama kamusal alanda birlikte olamadığı, eşiyle resepsiyonlara katılamadığı bugünkü ortamda çok değişik yorumlar yapılacaktır. Orada rahat oturamayacaktır" diyor.

KÖŞK TOPLUMU GERER

Tuncer, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı'nın önünde yasal olarak hiç bir engelin bulunmadığına da dikkat çekiyor. Hemen ardından da bir tespitte bulunuyor; "Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı yasal olarak olamaz diye bir şey söylenemez. Ama Türkiye'yi çok geniş şekilde gerer, toplumu son derece sıkıntıya sokan bir durum yaratır."




(Haber: Semih Gümüşel-Aktüel)