BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,87
ALTIN 2.440,71
HABER /  SPOR

Fatih Terimin karizması yeter

İtalya’nın eski efsane futbolcusu Gigi Riva, Fatih Terim’e övgü dolu sözler.

Abone ol

İTALYA Milli Takımı’nın yıldız oyuncuları Zambrotta, Buffon, Aquilani Türk futbolunu yakından tanıdıklarını belirtirken, İtalya’nın eski efsane futbolcusu Gigi Riva, Fatih Terim’den övgüyle söz etti. Riva, Terim’in teknik bilgilerinin yanısıra fiziki görünümünün de takım ve oyun üzerinde etkili olduğunu belirtti.

Türk Milli Takımı’nın 2000 yılından itibaren çıkışa geçtiğini vurgulayan Riva, "Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim karizmatik olduğu kadar da hırslı. Milan’da büyük macera yaşadı. Milan’da teknik adamlık yapmak kolay değil. Terim bakışlarıyla sahaya ve oyuncularına hakim olmayı beceriyor, duruşu yetiyor. İsviçre milli maçındaki olaylar Terim’in karizmasını zedeledi. Ancak o bu acı olaylardan dersini çabuk çıkardı ve 2008 Avrupa Şampiyonası için tedbirli" dedi.

Türkiye’nin 2002’de savaşçı ruhu vardı

Türkiye’nin bireysel yetenekli yıldız oyuncularının ön planda olduğunu kaydeden Barcelona’nın yıldız oyuncusu Zambrotta ise, şöyle konuştu: "İspanya Dünya’nın futbol arenası. Nihat Kahveci’nin teknik zekası ve oyun disiplinini çok yakından biliyorum. Önemli bir transfere imza attı. Brezilya’da yetişen oyuncular dünyanın en ücra köşesinde oynuyorlar. Her takımda mutlaka Brezilyalı yıldız bulursunuz. Teknik çok önemli. Türkler’in de bireysel yetenekli yıldızları ön plana çıkarması gerekir.

Kaleci Rüştü, Emre Belözoğlu ve Hakan Şükür mükemmel oyuncular. 2002 Dünya Kupasında Türkiye’yi izledim. Savaşçı ruhu vardı. İtalyan futbolcusu önemli markadır. Tatmin edici ücretler aldıklarından ve sosyal güvenceleri olduğu için ülke dışına çıkmazlar. Futbolcular da başkan ve yöneticilerle muhatap olmazlar. Ben dünya devi olduğu için Barcelona’yı tercih ettim."

İtalya’daki şike olaylarının dünya futboluna önemli dersler verdiğine değinen Zambrotta, "Juventus dünya futbolunda önemli bir değerdir. Juventus’a bile acımadılar. Bunun için İtalya futbolda örnek ülke. Türkiye’de de zaman zaman böyle olaylarda kanunlar gerektiği gibi işliyordur" diye konuştu.

Kaleci Buffon Hakan’dan çekiniyor

İtalya Milli Takımı ve Juventus’un kalecisi Buffon, Türkiye’den çekindiği tek oyuncunun Hakan Şükür olduğunu söyledi. Hakan Şükür, Emre Belözoğlu ve Okan Buruk’u İtalya Ligi’nden tanıdığını kaydeden Buffon şöyle dedi: "Hakan, İtalya’da önemli forvetlerle yarıştı. Emre, Okan örnek oldular. Türkiye, olaylı İsviçre milli maçından sonra çıkış arıyor. Avrupa Şampiyonası elemelerinde 9 puan toplaması da bunu gösteriyor."

Buffon, 2006 Dünya Kupası’nın kazanılmasında takım ruhunun ön planda olduğunu ifade ederek,"Juventus olarak haksız suçlamalarla karşılaştık. Ancak Milli Takım olarak kenetlendik. İtalya Milli Takımı’nın Dünya Şampiyonu olmasında önemli pay sahibi olan teknik direktör Lippi bizi çok iyi motive etti" dedi. İtalya’nın genç yıldızı Aquilani de Emre Belözoğlu’nun büyük yetenek olduğunu kaydederken, "Türk futbolunda önemli yıldızlar var.
Tuncay’ı da beğeniyorum" diye konuştu.

Röportaj: İsmail Er
Kaynek: www.hurriyet.com.tr