BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Manyas gölünde alev topu

Vatandaşlar 5.2'lik deprem sırasında Manyas gölü üzerinde alev topuna benzer bir şey gördü.

Abone ol

Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, vatandaşların, dün akşam merkezi Manyas Kuş Gölü olan 5.2 büyüklüğündeki depremde "gölün üzerinde alev topuna benzer bir şey gördükleri" yönündeki ifadeleri üzerine Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) uzmanlarının gölde inceleme başlatacaklarını bildirdi.

Balıkesir’in Gönen, Manyas ve Bandırma ilçelerinde incelemelerde bulunan Hatipoğlu, Bandırma’ya bağlı Dobruca köyünde depremde minaresinin bir bölümü yıkılan camideki incelemeleri sırasında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Hatipoğlu, Manyas Kuş Gölü merkezli meydana gelen depremin en çok Gönen, Bandırma ve Manyas’ta hissedildiğini belirterek, şunları söyledi:
"Balıkesir Valililiği bünyesinde oluşturulan kriz merkezi, deprem sonrasında meydana gelebilecek hasarla ilgili tespit çalışmalarına başlamıştır.
İlk belirlemelere Bandırma’nın Doğruca köyünde bir caminin minaresi ve Akçapınar köyünde iki kerpiç ev tahrip olmuştur." Vatandaşların deprem sırasında "Manyas Kuş Gölü’nün üzerinde alev topuna benzer bir şey gördüklerini" iddia ettiklerine işaret eden Hatipoğlu, bu ifadeler üzerine MTA uzmanlarının gölde inceleme başlatacaklarını söyledi.

İstanbul'da hissedildi

Depremin yarattığı sarsıntı İstanbul, Bursa, Yalova, Çanakkale, Uşak, Kütahya, Eskişehir, Kocaeli, Tekirdağ ve Edirne'ye kadar ulaştı. Deprem İstanbul'da ağırlıklı olarak Tuzla, Üsküdar, Kadıköy ve Pendik ile Beylikdüzü, Bağcılar, Halkalı ve Gaziosmanpaşa bölgelerinde hissedildi.

Site ve iki camide hasar var

Balıkesir Bandırma İlçe Müftüsü Halil Uzun, dün akşam meydana gelen Manyas Kuş Gölü merkezli 5,2 büyüklüğündeki depremde, Bandırma Sanayi Sitesi ile Bereketli köyündeki iki camide de hasar meydana geldiğini bildirdi.

15 kişide panik atak görüldü

Depremin hemen ardından Bandırma'da bazı vatandaşlar sokaklara döküldü. Sarsıntı nedeniyle tansiyonları yükselen 17 kişi ile evinden camları kırarak çıkmaya çalışırken, elinden yaralanan bir kişi hastaneye başvurdu. 'Panik atak' teşhisi konulan 15 kişi ayakta yapılan müdahalenin ardından evlerine gönderildi.