BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,72
ALTIN 2.487,47
HABER /  GÜNCEL

Eurovisiona Kürtçe katılsaydık !

MDHP lideri Av.Yusuf Erikel, Eurovision için Kürtçe şarkı istedi.

Abone ol

Erikel Eurovision için Kürtçe şarkı istedi
Devleti yönetenleri Kürtçe şivesi konusunda iki yüzlü davranmakla suçlayan MDHP lideri Erikel, "Eurovision'a Kürtçe şarkı ile katılmalıydık" dedi.

Devleti yönetenlerin Kürtçe şivesi konusunda iki yüzlü davranmalarının bölücüleri sevindirdiğine dikkat çeken MDHP lideri Erikel, iki yüzlülüğün kaldırılmasını isteyip, ‘ Eurovision’a Kürtçe şarkı ile katılmalıydık” dedi.

Kürtçe’nin bir dil değil, şive olduğuna ve diğer bölge şivelerimizden farklı algılanılmasının yanlış olduğuna işaret eden, Milli Demokrat Halkın Partisi (MDHP) Genel Başkanı Av.Yusuf Erikel, Devlet kurumlarının bir taraftan Kürtçe yayınlara izin vermesinin, bir taraftan da bölücülerin propagandalarına alet olup, çeşitli yasaklamaları uygulamasının iki yüzlülük olduğunu, bu iki yüzlülüğün ise yine bölücülerin işine geldiğini vurguladı.

RTÜK’ün göstermelik şekillerde küçük saatlere sıkıştırılmış Kürtçe TV yayın saatleri vermesinin de saçmalık olduğunu kaydeden MDHP lideri Yusuf Erikel, Kürtçe şivesini zazaca bilen vatandaşlarımızın anlamayacağını, bu nedenle böyle tek yanlı yayın izin verilmesinin bile yasak uygulama anlamına geldiğini savundu.

Kürtçe’nin; lazca’dan, Azeri şivesinden ne fazlalığı nede eksikliği olmadığını vurgulayan Erikel, Bölücülülerin; mantıksız yasakları fırsat bilerek olmayan ‘ Kürt sorunu’ yaratmaya çalıştıklarını belirtti.

Bölücülerin bu propaganda silahının ise; ancak devleti yönetenlerin Kürtçe konusunda ki iki yüzlü davranışlarına son vermesi ve Kürtçe şivesi ile her türlü konuşma ve TV programı yapma hakkının verilmesi ile alınacağını savunan MDHP lideri Yusuf Erikel, TRT’nin de bu oyuna ortak olduğunu belirterek, önerilerini şöyle sürdürdü: “Neden, 51. Eurovision Şarkı Yarışmasına Kürtçe bir şarkı ile katılmadık? Kürt kökenli insanlarımız ve bu şiveyi konuşanlar bizim vatandaşımız değimli? İngilizce veya Lazca bir şarkı ile katılmanın, Kürtçe şarkı ile kat ılınmasından ne ayrıcalığı olabilir? Olmamalıdır da. TRT, eğer Eurovision’a Kürtçe bir şarkı ile katılsa idi, gerek dışarıda ki gerekse içerdeki bölücüleri bozguna uğratıp, Devlet ve dil propagandalarını yerle-bir etmiş olurdu.

Böyle mantıksız dayatmalar sürerse elbetteki birileri çıkıp bu dayatmaları istismar edip, bölücülük propagandalarına malzeme edip, Kürt vatandaşlarımızı ayrı bir devletin insanı gibi gösterip, Kürdistan devleti dil’i ni de isteme cüretinde bulunacaktır. Bu gün eğer Kürt sorunu varmış gibi gösterilme çabası var ise, bilinmelidir ki bir çok mantıksız işlemler yüzündendir. Bu oyun artık yürekli ve şeffaf uygulamalarla bozulmalıdır.”

kaynak:haber7