BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,42
HABER /  GÜNCEL

PKK karakol taradı

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde terör örgütü PKK polis karakolunu taradı

Abone ol

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde terör örgütü PKK üyelerince polis lojmanlarına düzenlenen silahlı saldırıda, 6 polis ile bir vatandaş yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Abdullah Baydar caddesindeki polis lojmanlarına akşam saatlerinde terör örgütü PKK üyelerince uzun namlulu silahlarla ateş açıldı, el bombası atıldı.

Açılan ateşe lojmanların güvenliğini sağlayan polislerin de karşılık vermesiyle çıkan çatışmada, 6 polis memuru ile Turgut Turhan isimli vatandaş yaralandı.

Yaklaşık 5 dakika süren çatışmanın ardından gecenin karanlığından faydalanarak kaçan teröristlerin yakalanması için çevrede geniş çaplı operasyon başlatıldı, ilçenin giriş ve çıkışları kapatıldı. 

Alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK üyelerinin ilçe merkezinde bulunan polis lojmanlarına uzun namlulu silahlarla açtığı ateş sonucu yaralanan polis memurlarından Murat Çalık ve Murat Yıldız Ağrı Devlet Hastanesinde, Süleyman Varol, Hüseyin Uçar, Erdal Temur, M. Çavuş Uyalım ile lojmanlarda kapıcı olarak görev yapan Turgut Turhan, Iğdır Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.