BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.508,16
HABER /  GÜNCEL

Mitingte linç girişimi

Olaylı fındık mitinginde karayolunu trafiğe kapatan göstericiler iki kişiyi linç etmek istedi

Abone ol

Ordu'da düzenlenen olaylı ''Fındık Mitingi''nde, Ordu-Samsun karayolunu trafiğe kapatan göstericiler eylemlerini sürdürüyor. Ordu'da ziraat odaları öncülüğünde çeşitli meslek odaları, bazı sivil toplum kuruluşları ve üreticiler tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen miting sonrasında, göstericilerin kapattığı Ordu-Samsun karayolunda araçlar uzun kuyruklar oluşturdu. Yolun kapanması nedeniyle hasta taşıyan ambulanslar çevre ilçe hastanelerine yönlendirildi.
   
Olay yerine gelen CHP Ordu Milletvekili Sami Tandoğdu ve Ordu Emniyet Müdürü Rıdvan Güler'in ikna girişimleri ise sonuç vermedi. Göstericilerin ''Başbakan gelecek, yollar açılacak'' şeklinde slogan atarak sürdürdükleri protesto eyleminde zaman zaman gergin anlar yaşanıyor. Eylem, Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve Jandarma Komutanlığından gelen takviye ekiplerce geniş güvenlik önlemleri altında devam ediyor.

Ordu'da düzenlenen ''Fındık Mitingi''nde Ordu-Samsun karayolunu trafiğe kapatan göstericiler, eylemlerini yaklaşık 6 saattir sürdürüyor.
   
Ordu'da ziraat odaları öncülüğünde çeşitli meslek odaları, bazı sivil toplum kuruluşları ve üreticiler tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen miting sonrasında Ordu-Samsun karayolunu trafiğe kapatan göstericiler arasında kavga çıktı.
   
Olaylar sırasında 2 kişi, Çarşı Polis Merkezine sığındı. Söz konusu 2 kişiyi kovalayan grup, polis merkezinin kapısına taşla saldırınca, polis havaya ateş açtı. Bunun üzerine Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi ekipleri olaya müdahale ederek polis merkezinin çevresinde güvenlik önlemi aldı. 
    
-TRAFİK FELÇ- 
   
Ordu'da düzenlenen ''Fındık Mitingi''nden sonra Ordu-Samsun karayolunu trafiğe kapatan göstericiler, eylemlerini sürdürüyor.

Ordu'da ziraat odaları öncülüğünde çeşitli meslek odaları, bazı sivil toplum kuruluşları ve üreticiler tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen miting sonrasında Ordu-Samsun karayolunu bugün öğlen saatlerinde trafiğe kapatan göstericiler eylemlerini sürdürürken, yetkililer de gösterilerin sona ermesi için yoğun çaba harcıyor. Olay yerine gelerek bir panzer üzerinden konuşmak isteyen Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, tepki gösterilince konuşma yapmadan panzerden indi.

Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Nevzat Yıldız da ikna girişimlerinden sonuç alamadı. Daha sonra Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu üyesi Nejat Avcı ve Ordu Ziraat Odası Başkanı Onur Şahin, olay yerine miting otobüsüyle girerek konuşma yapmak istedi. Ancak göstericiler buna izin vermedi. Bu arada, göstericiler bazı basın kuruluşlarının canlı yayın araçlarına da pet şişe attı. Bazı göstericiler gözaltına alındı.

-''YOLU AÇIN''-

Göstericilerin dağılmaması üzerine olay yerine gelen Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Güney, yolun açılmasını istedi, aksi takdirde müdahale edileceğini söyledi. Panzer üzerine çıkan Güney, göstericilere hitaben yaptığı konuşmada, şöyle dedi: ''Mitinginizi yaptınız. Yasal ve demokratik bütün haklarınızı yerine getirdiniz. Bu yapmış olduğunuz hareket, yasal boyut dışına çıkmıştır. Yol kapattınız. Suç işliyorsunuz. Yolu açın. Bundan sonra müdahale etmek zorunda kalacağız.''

Konuşmanın ardından dağılmayan göstericiler, eylemlerini sürdürüyor.
Öte yandan, saatlerdir yolun kapalı olması nedeniyle her iki yönde de araçlar yaklaşık 80 kilometre kuyruk oluşturdu.