BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,91
ALTIN 2.425,22
HABER /  GÜNCEL

Ersun Yanal'a federasyonda görev

Futbol Federasyonu Futbol Genel Direktörlüğü görevine teknik direktör Ersun Yanal getirildi.

Abone ol

Yanal'ın yeni görevi, federasyonun internet sitesinde yapılan açıklamayla duyuruldu.

Açıklamada, tüm milli takımlar ve TFF Futbol Geliştirme Merkezi'ni (FGM) içeren yeniden yapılanma çalışmalarının tamamlandığı, (A) Milli Futbol Takımı dışında kalan tüm milli takımların, FGM, bölge antrenörleri ile yurtdışı bölümünün TFF Futbol Genel Direktörlüğü'ne bağlandığı bildirildi.

Yanal'ın görev alacağı yeniden yapılanmada 4 yıl boyunca, ümit ve genç milli takımların sorumluluğunu ve (A) Milli Futbol Takımı ile koordinasyonu gerçekleştireceği ifade edildi.

Ersun Yanal'ın görevi süresince, FGM bünyesinde hizmet veren Herkes İçin Futbol, Eğitim Müdürlüğü, Elit Futbol Gelişimi ile futbolun diğer alt markalarından ve bölge antrenörlerinden oluşan yapının sevk ve idaresini üstleneceği, Türk futbolunu geliştirmeye yönelik stratejileri belirlemekle görevli antrenörlerin koordinasyonundan da sorumlu olacağı kaydedildi.

1995 yılında teknik adamlığa başlayan Ersun Yanal, Denizlispor, Ankaragücü, Gençlerbirliği, Manisaspor ve Trabzonspor'un yanı sıra Nisan 2004-Haziran 2005 döneminde (A) Milli Futbol Takımı teknik direktörlüğü görevi yapmıştı.