BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 35,01
ALTIN 2.427,00
HABER /  POLİTİKA

AK Parti'nin seçimdeki hedefi

AK Parti'nin yaklaşan seçimler için kadın temsilindeki hedefi yüzde 25 olduğunu söyleyen Fatma Şahin iddialı konuştu.

Abone ol

H. Kübra KOCAOĞLU
İNTERNETHABER

ANKARA-  AK Parti'nin yaklaşan seçimler için kadın temsilindeki hedefi yüzde 25. AK Parti Kadın Kolları Başkanı Fatma Şahin İNTERNETHABER'e yaptığı açıklamada, kota olmadan yüzde 25'i hedeflediklerini söyledi.

Yeni dönemde kadınların parlamentodaki temsili için AK Parti'nin çalışmalarını anlatan Fatma Şahin, geçmiş dönemlerle AK Parti dönemini kıyaslayarak "Aslında temsil yüzde yüz arttı. Dörttü  on oldu,  birdi iki oldu kabinede. Siyaset sadece parlamentoda yapılmıyor. Partinin içerisinde kadınlar siyaset yapmayı korkunç bir şekilde öğrendiler. Tabi uluslararası kritirlere bakılınca bu  değerler önemli. Zaten biz parti içerisindeki bu gücü bir taban harekatıyla çok daha ileri noktalara getirmeyi planlıyoruz."dedi.

"KOTA OLMADAN BUNU BAŞARACAĞIZ"

Şahin,  "2011’de koyduğumuz bu hedeflere ulaşacağız. Bir cinsin temsili için en az yüzde 25 olması gerekiyor." diyerek kota olmadan bunu başaracaklarını söyledi.  Yeni seçim dönemi için iddialı konuşan Şahin, "Çünkü Avrupa’ya baktığınızda bu işi kotalı da yapan var kotasız da yapan var. Biz bu işin kotasız da yapılabileceğini göstermek istiyoruz aslında." diye konuştu.

"MİLLETVEKİLLERİ EŞ TOPLANTILARINDAN MEMNUN"

Genel Merkez Kadın Kolları olarak her ay milletvekili eşleriyle bir araya geldiklerine dikkat çeken Şahin, bunun siyasette organik bağların güçlenmesi açısından çok önemli olduğuna değindi.

Milletvekillerinden bu konuda olumlu tekiler aldıklarını belirte Şahin; "Biz Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı olarak Sayın Başbakan’ımızın eşinin başkanlığında bu toplantıları normalde ayda bir yapıyoruz.  Çok güçlü bir aileyiz bu ailedeki gücü kullanabilmek için önce bir araya gelmek lazım. Aslında bu toplantılarda en önemli şey bu; organik bağların gelişmesi. Herkesin birbirini daha iyi tanıyabileceği imkanlar sağlamak. Milletvekilini tek başına değerlendiremiyorsunuz. Bu işin yapılabilmesi için yakından bir destek lazım. Eşiniz, anneniz, babanız, çocuklarınız… Dolayısıyla ordan gelen başarı siyasetçinin gücünü de çok ciddi bir şekilde artırıyor. Biz eğitimlerle de bunu beslemeye, moral, motivasyon ve heyecanı artırmaya hem de bilinci artırmaya yönelik toplantılar yapıyoruz. En son organik ürünlerle ilgili bir toplantı yaptık.  Ondan önce madde bağımlıları, aile içi iletişim gibi konularda toplantılar yaptık.  Bu toplantıladan milletvekili arkadaşlarımdan aldığım tepkiler çok güzel. Herkes gayet memnun." dedi.