BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,96
ALTIN 2.422,30
HABER /  GÜNCEL

Cenazelere 'VIP' taşıma

Kocaeli'de bir firma, buzdolabı ve televizyonu olan cenaze aracı tasarladı

Abone ol

Kocaeli'de bir firma içinde televizyon ve buzdolabı bulunan, aynı anda on kişiyi taşıyabilen cenaze aracı dizayn etti. Firmasının sahibi Kamil Bıkmaz, AA muhabirine, 25 yıl Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğünde görev yaptığını belirterek, 2 yıl önce özel cenaze hizmetleri vermeye başladığını bildirdi.
Kendi tasarladığı ilk nakil aracıyla aynı anda 2 cenazenin şehir içi ve şehirler arası naklini gerçekleştirebildiğini ifade eden Bıkmaz, müşterilerinin nakil sırasında cenazelerinin yanında olma, ilahi dinleme, dini içerikli film izleme isteğinin kendisini hem cenazenin hem de yakınlarının naklini sağlayabilecek özel bir araç tasarlamaya yönelttiğini söyledi.

ÖZEL AMAÇLI CENAZE ARABASI

Bıkmaz, bu amaçla bir minibüs daha satın alıp, arka kısmından bazı koltukları söktürerek yerlerine cenazenin taşınacağı dolabı monte ettirdiğin, tasarımını Türk Standartları Enstitüsü Kurumu'na belgelendirerek araç ruhsatına da ''Özel Amaçlı Cenaze Arabası'' olarak işlettirdiğini kaydetti.
Bıkmaz, şöyle konuştu:
''İlk aracımda cenaze sahiplerini taşıyamadığım için koltuk sorunu olmuştu. Kocaeli'de özel cenaze taşıma hizmeti vererek bir ilki gerçekleştirdiğim gibi Türkiye'de de bir ilki gerçekleştirmek istedim ve 10 koltuklu, aynı anda 2 cenaze taşıyan, içinde televizyon ve buzdolabı bulunan cenaze nakil aracı yaptırdım. 'Bu işi yapıyorsak, en iyisini yapalım' diye düşündüm.''

ŞEHİRLERARASI DA ÇALIŞIYOR

Bıkmaz, Kocaeli'nin yanı sıra İstanbul, Yalova ve Sakarya'dan kendisini arayanlar olduğunu, ağırlıklı olarak hastanelerden ya da yurt dışından gelen cenazelerin hava alanlarından alınarak defnedileceği illere nakillerinin gerçekleştirilmesi yönünde hizmet verdiğine değindi.
Cenaze defin hizmetlerinin belediye tarafından ücretsiz verildiğini, yalnızca il dışı nakillerde kilometre hesabı ücret talep edildiğini bildiren Bıkmaz, kendisinin de kilometre hesabı nakil ücreti aldığını, konforlu olan nakil aracına ait ayrı bir tarife uygulamadığını sözlerine ekledi.