BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.437,22
HABER /  GÜNCEL

Türkiye bu iki öğrenciyi konuşuyor

Bir video nelere kadir... Sınıfta arkadaşlarına çaresizliğini anlatan öğrencinin ve ailesinin hayatı değişti!

Abone ol

İNTERNETHABER- Son günlerde internet sitelerinde herkes birbirine bu videoyu yolluyor... Sosyal iletişim adresi Facebook'ta yayınlanan görüntüler, yüzbinlerce kullanıcı tarafından elden ele dolaşıyor.

Aslında video sınıf arkadaşlarından şikayet eden bir sınıf başkanın serzenişleri olarak başlıyor ama ne zaman ki sözü başkan yardımcısı alıyor, olay bir Türkiye gerçeğine dönüşüyor!

Mekan bir ilköğretim okulu, videoyu çeken sınıf öğretmeni...

VİDEO SAYESİNDE BABAYA İŞ TEKLİFİ YAĞIYOR
Sosyal paylaşım siteleri ve televizyonlarda yayınlanan görüntüleri izlenme rekorları kıran azimli başkan ve yardımcısının Bursa'nın Orhangazi İlçesi'nde bulunan Atatürk İlköğretim Okulu 3-F sınıfı öğrencileri Gizem Bera Yüksel ve Havva Mutlu olduğu ortaya çıktı. Öğretmenleri Cemal Aykaç'ın karne günü hatıra olsun diye çektiği görüntüler sayesinde ünlü olan minikler bu akşam Kanal D'de yayınlanacak Beyaz Show'a konuk olacaklar.

Videoda ilk konuşan Orhangazi Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Fatih Mutlu'nun kızı ve sınıf başkanı olan Havva Mutlu ile uzun süredir işsiz olan inşaat işçisi Salih Yüksel'in 6 çocuğundan biri olan Gizem Bera Yüksel.'in evi bugün gazetecilerin akınına uğradı.

GÜÇLÜKLE GEÇİMİNİ SAĞLIYOR

Geçen yıl inşaatta çalıştığı sırada iş kazası geçiren inşaat işçisi Salih Mutlu'nun Uğur (16) Hatice (14) , Umut (13), İrem (10), Gizem (9) ve Ufuk (5) olmak üzere 6 çocuğu bulunuyor. 6 çocuğundan 5'i okula giden ve onları güçlükle okutmaya çalışan baba Salih ile anne Ayla Yüksel ise videodan önceki akşam televizyonlarda yayınlanmasıyla haberdar olduklarını belirterek, olayın şaşkınlığı içinde olduklarını dile getirdiler.

HAYATLARI DEĞİŞTİ

Uzun süredir iş olmadığı için çalışamayan baba Salih Yüksel, öğretmenlerinin sınıfta hatıra olsun diye çektiği bir videonun hayatlarını değiştirdiğini belirterek, videonun televizyonda yayınlanmasından sonra yüzlerce insanın kendisine ulaşarak yardım teklifinde bulunduğunu dile getirdi. Uzun süredir iş bulamadığı için zor şartlarda geçimini sağlamaya çalıştığını ifade eden baba Salih Yüksel borç parayla kış şartlarında hem ısınmaya hem de çocuklarını okutmaya çalıştığını ifade etti.

Sınıf başkanı sınıfın yaramazlığından şikayetçi... "Size 70 tane soru yazdım, cevaplarını yazdım, benim gibi 100 alın diye ama herkes kendi aleminde... Ben böyle başkanlığı nasıl yapayım şimdi herkes kendi aleminde. Size yazıklar olsun" diyor ve yerine oturuyor.

Onun konuşması boyunca yanındaki kız dikkatlerden kaçmıyor. Ona destek veriyor. Anlıyoruz ki o da sınıfın başkan yardımcısı...

Sınıf başkanı yerine oturduktan sonra o da konuşmaya başlıyor...

BEN FAKİRİM DİYE BAŞKAN DEĞİLİM

İnsanın yüzüne gerçekler de insanın yüzüne daha ilk cümlede çarpıyor:

"Öğretmenim beni fakirim diye başkan yapmadı!... Ben çok istiyordum o yüzden başkan yaptı beni öğretmen"

YIRTIK BOTLA OKULA GELİYORUM

Devam ediyor küçük kız!..

"Benim ayakkabım delik, bakın! Okula ayağım ıslak geldim. Derya'nın botu ne kadar güzel, ona almışlar, benim annem babam alamıyor!"

BABAM BEN OKUYAYIM DİYE 5. KATTAN DÜŞTÜ

Bu küçücük yaşında hayatın acı gerçeğiyle karşılaşmış ve bunu kabullenmiş, ama belli ki ona eğitimin önemi anlatılmış....

"Benim babam inşaatın 5. katında düştü, ölüyordu" diyor, yutkunuyor! "Parmakları kesildi, kanadı! Biz çalışalım okuyalım diye ekmek parasını çıkaramaya çalışıyor"

BU YAPTIĞINIZ İNSANLIĞA SIĞAR MI?

Sonra da sınıfta söz dinlemeyen, zengin arkadaşlarına sesleniyor...

"Bu sizin yaptığınız insanlığa sığar mı? Sığar mı İsmail, sığar mı Burak, sığar mı Atalay. Söyleyin cevap verin. Başkanı üzdüğünüz kadar beni de üzüyorsunuz. Benim şu an içimde ateş var. Üzüyorsunuz beni"

VİDEODAKİ İKİNCİ KIZA DİKKAT!