BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Antalyada cinsel taciz gerginliği

Doğu kökenli bir vatandaşın küçük kıza cinsel tacizde bulunduğunu söyleyip köyü bastılar. Tüm doğuluların evlerini taşladılar.

Abone ol

Antalya'da doğu kökenli bir vatandaşın küçük bir kıza cinsel tacizde bulunduğunu iddia eden köylülerin, doğu kökenli ailelerin yaşadığı evleri taşladığı öne sürüldü. Olaylar çok sayıda jandarma ekibinin köye girişiyle kontrol altına alınabildi.

Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Kozağacı köyünde seralarda mevsimlik işçi olarak çalışan R.K isimli doğu kökenli bir vatandaşın ismi açıklanmayan 13 yaşındaki bir kıza tacizde bulunduğu iddia edildi. Olayın ardından doğu kökenli vatandaşlar ile Kozağaç köylüleri arasında tartışma yaşandı.

Olayın duyulmasının ardından Serik İlçesinden ve çevre köylerden çok sayıda vatandaş doğu kökenli 6 ailenin yaşadığı Kozağaç köyüne geldi. Köyde bulunan doğu kökenli işçi vatandaşların yaşadığı haneleri taşladıkları öne sürülen köylüleri jandarma sakinleştirdi.

Olay yerine Antalya ve Manavgat İlçesinden otobüsler ile takviye jandarma kuvvetleri geldi. Köyün girişini kapatan jandarma ekipleri Serik'ten gelen vatandaşların ve basın mensuplarının köye girişine izin vermedi.

Doğu kökenli vatandaşların Serik İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldüğü ve geceyi burada geçirecekleri öne sürüldü. Olay yerine gelen Serik Kaymakamı Ahmet Ümit'te incelemelerde bulunarak köylüleri sakinleştirdi.

Olaylarla ilgili açıklamada bulunan köy muhtarı Hasan Çelik, olayın gençler arasında kavgadan kaynaklandığını belirtti. Metin Taş isimli bir vatandaş ise yaklaşık bin köylü toplandıklarını söyleyerek, "Doğu kökenli bir vatandaş küçük kıza tacizde bulunmuş. Bu olayın ardından 10 kişi gelip köyün kahvesinde kavga çıkartmışlar. Olaylar çığırından çıkmadan jandarma konuya müdahale etti. Son yaşanan olayların ardından bu olay bir kıvılcım oldu" dedi. Jandarma ekipleri köyde güvenlik önlemlerini sürdürüyor.