BIST 9.446
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.497,31
HABER /  GÜNCEL

72 milyon 7 yiğidine ağlıyor!..

Dün akşam saatlerinde yüreklere 7 kor düştü. Yiğitlerin bedeni kara toprakla buluşurken gözler yine kedere boğuldu!

Abone ol

Tokat'ın Reşadiye ilçesi Sazak Köyü yakınlarında yol devriyesi görevi yapan jandarma ekiplerine teröristlerin ateş açması sonucu 7 asker şehit oldu.

Şehit olan 7 asker için İl Jandarma Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Şehitlerimiz memleketlerine uğurlandı.

ŞEHİT ASKERLERİMİZİN KİMLİKLERİ

İlçeye bağlı Sazak köyü yakınlarda teröristlerce pusuya düşürülen askerlerden uzman çavuş Harun Arslanbey (Adana) ile erler Onur Bozdemir (Adıyaman), Kemal Pide (Ordu), Ferit Demir (Muş), Yakup Mutlu (Muş), Cengiz Sarıbaş (Giresun) ve Fatih Yonca'nın (Hatay) şehit olduğu öğrenildi.

Saldırıda Uzman Çavuş Yusuf Öztürk ile erler Emrah Mandıralı ve Arif Temel'in  yaralandığı belirtildi.

Yaralı askerlerden uzman çavuş Öztürk ile Mandıralı'nın Niksar Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı kaydedildi.

FATİH YONCA (HATAY)

Tokat'ta teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit olan 7 askerden biri olan Fatih Yonca'nın (24), Hatay'ın İskenderun ilçesi Bekbelle beldesine bağlı Orhangazi köyündeki anne evine ateş düştü.

Bayram dönüşü birliğine bugün sabah teslim olan Yonca'nın ailesine haberi askeri yetkililer ulaştırdı. Bekbele Belediye Başkanı Bestami Bilgili de şehit ailesinin evine gelerek başsağlığı diledi. Şehidin annesi Gülsüm Sönmez, oğlunun fotoğraflarına bakarak ağıtlar yaktı.

ŞEHİT ER ONUR BOZDEMİR (ADIYAMAN)

Bozdemir Ailesi, oğullarının şehit olduğu haberini Tut Kaymakamı Mehmet Aktaş ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Şeraffettin Karatepe'den aldı.

Haberin duyulması üzerine şehit Onur Bozdemir'in ailesinin evine yakınları ve köy sakinleri geldi ve evde büyük bir acı yaşandı.

Şehit Bozdemir'in annesi ve yakınları, ağıtlar yakarak, terörü lanetledi.

Şehit askerin babası Ahmet Bozdemir, şunları söyledi:

''Üç tane daha oğlum var, onlar da vatana feda olsun. Oğlumla bir gün önce görüşmüştüm. Bana, gayet iyi olduğunu söyledi. Kurban Bayramı için 20 günlüğüne izne gelmişti. Daha 3 gün önce tekrar gönderdiğimiz oğlumuzun şehit haberini almamız bizi çok üzdü, ama 'vatan sağ olsun' diyorum. Onur'dan başka 3 oğlum var, onları da göndereceğim, yetmezse ben de gideceğim. Vatan düşmanlarına lanet olsun.''

Anne Ayşe Bozdemir de ''kuzumu elimden aldılar'' diye ağıtlar yaktı ve teröre lanetler yağdırdı. 

ŞEHİT SARIBAŞ (GİRESUNLU)

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde şehit düşen Cengiz Sarıbaş'ın oturduğu eve ateş düştü. Acı haberi alan ailesi ve komşuları şehidin oturduğu sokağı Türk bayraklarıyla donattı.

Şehit düşen Cengiz Sarıbaş'ın ailesi acı haberi jandarma ve sağlık ekiplerinden öğrendi. Karşılarında askerleri ve sağlık ekiplerini gören aile evlatlarının şehit düştüğünü anladı. Bunun üzerine aile bireyleri sinir krizi geçirdi. Fenalaşan aile bireylerine sağlık ekipleri müdahale etti. Evde taziyeleri kabul eden aile daha sonra eve Türk Bayrağı astı. Şehidin komşuları da evlerini Türk bayrakları ile donattı.

Şehidin amcası Salim Sarıbaş, "Karşımızda bir muhatap yok ki gidelim bizde mücadele edelim ve gerekirse hepimizde şehit olalım. Artık bu anlamsız savaş sona ermeli. Bu insanların çoğu zaten kandırılarak dağa çıkarılıyor. Geri dönmek istediklerinde ise ölüm korkusu nedeniyle geri dönemiyorlar. Dünyanın hiçbir yerinde tankla topla savaş kazanılmıyor. İnsanları eğiterek ve doğru yolu göstererek sonuç elde edilebilir" dedi.

Hükümetin demokratik açılım politikalarını desteklediğini ifade eden Sarıbaş, "Hükümetin demokratik açılımına tam destek veriyorum. Ve herkeste destek vermeli. Siyasilerden 15.16 bin TL alıp yatmalarını değil, mecliste çözüm üretmelerini ve teröre çözüm bulmalarını istiyoruz" dedi.

Bu sırada şehidin bir komşu ise demokratik açılıma tepki göstererek, "Görüyoruz işte. Katil her zaman katildir" diye konuştu.

5 çocuklu bir ailenin en küçüğü olduğu öğrenilen Şehit Cengiz Sarıbaş'ın, bilgisayar teknikerliği yaptığı öğrenildi. Şehidin cenazesinin 9 Aralık Çarşamba günü öğle namazını müteakip Ataköy 5. Kısım Camii'nden kaldırılacağı öğrenildi.

KEMAL PİDE (ORDU)

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde teröristlerce şehit edilen 7 askerden Ordulu Kemal Pide, terhisine 84 gün kala şehit olarak ailesini acıya boğdu.

Bugün saat 15.20 sıralarında; Tokat ili Reşadiye ilçesi Sazak mevkisinde yol kontrol görevi yapan askeri araca, teröristler tarafından açılan ateş sonucu, araçta bulunan 1 uzman jandarma çavuş, 1 jandarma onbaşı ve 5 jandarma er olmak üzere 7 güvenlik görevlisi şehit olmuş, 1 uzman jandarma çavuş ve 2 jandarma er yaralanmıştı.

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde teröristlerce şehit edilen 7 askerden biri olan Kemal Pide'nin Samsun'un Terme ilçesine bağlı Kuşça köyündeki evinde hüzün ve gözyaşı sel olup aktı. Büyük bir acı yaşayan aileyi yakınları teselli ederken baba Cemal Pide, "Vatan sağ olsun" diyerek gözyaşı döktü.

Ordu'nun Akkuş ilçesi Çayıralan beldesi nüfusuna kayıtlı olan Pide ailesi, 13 yıl önce Terme'ye bağlı Kuşça köyünde yarıcı olarak Yaşar Kuyumcu'ya ait arazinin bakımını üstlendi ve çiftçilik yaparak geçimini sağlıyor. Ailenin 4 çocuğundan en büyüğü olan şehit jandarma er Kemal Pide, 88'e 4 tertip olarak Manisa Kırkağaç'ta acemi eğitimini tamamladıktan sonra Tokat ili Reşadiye ilçesindeki Sazak Köyü Karakolu'nda vatani görevini sürdürüyordu.

Oğlunu en son Ramazan Bayramı'nda 1 günlüğüne izine geldiğinde gördüğünü anlatan 45 yaşındaki baba Cemal Pide, "Bayramda bir geceliğine geldi ve ertesi gün geri döndü. En son cumartesi akşamı telefonla görüştük. O bölgede daha önce olay olmuş ama şimdi bir şey olmadığını söylüyordu. Sürekli göreve çıktıklarından bahsediyor, 'artık zaman geçmiyor' diyordu. 'Para göndereyim' dedim, 'istemiyorum' dedi. 6. ayda yanına gittim. '1994 yılında olay olmuş, şimdi yok' diyordu. 'Boş evler var, orada yataklara işaret koyar gelen giden olup olmadığını tespit etmeye çalışıyoruz' diyordu. Kemal'in terhisine 84 gün kalmıştı" şeklinde konuştu.

Bekar olan Kemal Pide, askerlik görevi öncesinde Ankara'da aşçı olarak lokantalarda çalıştığı öğrenildi.

Köy Muhtarı Yaşar Ay ise karakol komutanının akşam saatlerinde kendisini arayarak haber verdiğini belirterek, "İlk kez köyümüze şehit geldi. Çok üzgünüz, Allah milletimize sabır versin" dedi.

Anne Dilber Pide(40), yakınları tarafından teselli edilirken, verilen sakinleştirici ile teskin edildiği öğrenildi.

HARUN ASLANBAY (ADANALI)

Adanalı şehit Harun Aslanbay 5 yıl İmralı'da görev yapmış

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşen 7 askerden Uzman Çavuş Harun Arslanbay'ın Adana'nın Yumurtalık ilçesine bağlı Sugözü Köyü'ndeki baba ocağına ateş düştü.
Acı haberi baba Hamdi ve Döndü Arslanbay'a, İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler ulaştırdı.

Şehit haberi aileye verilirken, sağlık müdürlüğü ekipleri de hazır bulundu. Baba Hamdi Arslanbay, evli ve bir çocuk babası oğlunun İmralı'da PKK terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın kapısında 5 yıl ayakta beklediğini söyledi. Arslanbay, "Oğlum keşke Öcalan'ın kafasına sıksaydı. Ama ben iki terörist öldüreceğim. Öldürmezsem fazla yaşayamam. Vatan sağ olsun." diye gözyaşı döktü.

Anne Döndü Arslanbay ise oğlu Rüstem Arslanbay'a sarılarak ağıt yaktı. Şehit Uzman Çavuş'un ağabeyi Rüstem Arslanbay, bir çocuk babası kardeşinin 2001 yılında göreve başladığını kaydetti.

İlk hizmet yeri Artvin'den sonra İmralı'da 5 yıl görev yaptığını hatırlatan Arslanbay, daha sonra tayininin Tokat'a çıktığını bildirdi. Şehit haberi sonrası köylüler Arslanbay ailesinin evine akın etti. Fenalaşan vatandaşlara sağlık ekipleri müdahale ediyor.

ŞEHİT FERİT DEMİR (MUŞ) 

Şehit er çatışamadan hemen önce annesini aramış

Tokat Reşadiye'deki hain saldırıda hayatını kaybeden Şehit Ferit Demir çatışmadan önce annesini ve ağabeyini arayarak intikale çıktığını söylediği öğrenildi. Şehit erin yakınları o görüşmenin ardından kendisine bir daha ulaşamadıklarını belirtti.

Tokat Reşadiye'de teröristlerin hain saldırısı sonucu hayatını kaybeden erlerden Ferit Demir'in Bahçelievler'deki evinde yas vardı. Askeri yetkililerin Ferit Demir'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Ağabeyi Fetih Demir, askeri yetkilere sarılarak gözyaşı döktü. Askerliğinin bitmesine 5 ay kala şehit düşen Demir'in çatışamadan önce annesini arayarak intikale çıktığını bildirdiği ve akşam saatlerinde tekrar arayacağını söylediği öğrenildi. Yakınları o görüşmeden sonra şehit Demir'e bir daha ulaşamadıklarını belitti.

Şehit erin amcasının oğlu Faris Demir, terhisine 5 ay kala hain pusuda hayatını kaybeden Ferit Demir'in, sabah ve öğle saatlerinde annesini ve ağabeyini aradığını söyledi. Annesine intikale çıktıklarını söylediğini belirten Faris Demir, "O saatten sonra bir daha telefonuna ulaşamadık." dedi.

CENGİZ SARIBAŞ (İSTANBUL)

Tokat'ta devriye görevi sırasında şehit düşen Cengiz Sarıbaş'ın ailesinin oturduğu evin önünde vatandaşlar teröre lanet okudu. Türk bayraklarıyla şehit askerin evine kadar yürüyen grup, "Vatan sana canım feda" şeklinde slogan attı.
Tokat'ın Reşadiye ilçesinde teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen Sarıbaş'ın evinin önünde teröre lanet okundu. Kötü haberi duyan Sarıbaş'ın arkadaşları ve çevredekiler, Türk bayraklarıyla Sarıbaş'ın evine kadar yürüdü. "Vatan sana canım feda", "Kahrolsun PKK" şeklinde slogan atan grup, anne Hülya ve baba Talip Sarıbaş'a taziyelerini bildirdi.