BIST 9.106
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.325,20
HABER /  DÜNYA

Karabağ için yeniden umut doğdu

Azerbaycan ve Ermenistan liderleri Karabağ sorununun çözümü için Almanya'nın Münih kentinde bir araya geldi.

Abone ol

Yaklaşık 4 saat süren görüşme sonrasında açıklama yapan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT) Fransız eşbaşkanı Bernard Fassier, iki Cumhurbaşkanının Karabağ konusundaki görüşmelerde "önemli ilerlemeler" sağlandığını bildirdi.

Görüşmenin adresi Münih'teki Fransız Başkonsolosluğu oldu. Görüşmede, Azerbaycan Dışişler Bakanı Elmar Memmedyarov, Ermenistan Dışişleri Bakanı Edward Nalbandyan, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatının (AGİT) Minsk Grubu eşbaşkanları Fransız Bernard Fassier, Rus Yuri Merzlyakov, Amerikalı Robert Bradtke ve AGİT Başkanı'nın temsilcisi Anjey Kaspşik de hazır bulundu.

Yaklaşık dört saat süren görüşmeden sonra Aliyev ve Sarkisyan, başkonsolusluk rezidansından ayrı ayrı çıkarak ülkelerine dönmek için hava alanına gitti.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT) Fransız eşbaşkanı Bernard Fassier, iki Cumhurbaşkanının Karabağ konusundaki görüşmelerde "önemli ilerlemeler" sağlandığını bildirdi.

Fassier ise toplantıdan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bazı önemli ilerlemeler sağlandı. Aynı zamanda, bazı zorluklar da tespit ettik" dedi.

Fassier, kendisi ile birlikte Agit Rusya ve ABD eşbaşkanlarının, iki Cumhurbaşkanı arasında yapılacak bir sonraki toplantıyı hazırlayacaklarını söyledi.

Fassier, Aliyev ve Sarkisyan arasında bir sonraki toplantının ne zaman yapılacağı konusunda açıklama yapmadı. İki Cumhurbaşkanı ise toplantıdan sonra açıklamada bulunmadı.

Aliyev, bugünkü görüşme öncesi yaptığı açıklamada, "Görüşmeden somut bir sonuç çıkmazsa, çözüm için umutlar tükenecek" diye konuştu.

Azeri lider, ülkesinin askeri güç kullanma hakkını da saklı tuttuğunun altını çizdi.

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki Karabağ sorununun çözümü, Ankara için de kritik önemde.

Türkiye, Ermenistan ile ilişkilerin normalleşmesi sürecinde Bakü ve Erivan arasındaki bu sorunun çözümünde de somut bir ilerleme sağlanmasını bekliyor.