BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,82
ALTIN 2.490,99
HABER /  GÜNCEL

Taraftarın bayrak saygısızlığı

Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’ndeki Şehitlik Parkı’nda Türk bayrağı indirildi yerine Galatasaray bayrağı çekildi.

Abone ol

Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’ndeki Şehitlik Parkı’nda dün akşam gönderdeki Türk bayrağın indirilerek yerine Galatasaray bayrağının çekilmesi büyük tepki gördü.

Çevredekilerin ihbarı üzerine parka giden polis ekibi, gönderdeki Galatasaray bayrağını görüntüleyip tutanak düzenleyerek olayı savcılığa intikal ettirdikten sonra göndere yeniden Türk bayrağı çekildi.

Galatasaray bayrağını göndere çektirdiği ileri sürülen Çorlu Belediye Başkanı CHP'li Altan Ersin, “Ben Fenerbahçeliyim, böyle bir talimat vermedim'' dedi.

Çorlu Bölge Trafik İstasyonu karşısında bulunan Şehitlik Parkı’ndaki 40 metre yükseklikteki direkteki Türk Bayrağı dün akşam saatlerinde iddiaya göre Belediye Başkanı Atlan Ersin’in talimatı ile belediye görevlileri tarafından indirilirken yerine Galatasaray bayrağı çekti.

Çevrede oturanların bunun üzerine olanları polise ihbar etti. Çorlu Emniyet Müdürü Muhattin Sert’in talimatı ile parka gelen polis ekibi, gönderde Galatasaray bayrağı olduğunu fotoğraflarla tespit etti. Polis ekibi, görgü tanıklarının ifadelerine göre Türk bayrağını belediye
görevlilerinin indirip yerine Galatasaray bayrağı çektiklerine ilişkin

tutanak hazırladı. Bu işlemden sonra polis ekibi, gönderdeki Galatasaray bayrağını indirip yerine yeniden Türk bayrağını çekti.

SAVCI: YASAL SÜREÇ UYGULANIR

Çorlu Emniyet Müdürlüğü ekipleri daha sonra Şehitlik Parkı'nda gönderdeki Galatasaray bayrağının fotoğrafı ile hazırlanan tutanağı savcılığa iletti. Çorlu Cumhuriyet Savcısı Orhan Çetingül, olayla ilgili inceleme başlattıklarını belirterek, “Üzücü bir olay. Gerekli yasal süreç uygulanır'' dedi. Çorlu Kaymakamı Erhan Özdemir de olaya tepki gösterirken, “Böyle şey olmaz. Bunu yapanlar yasal sorumluluklarına katlanırlar'' dedi.

BAŞKAN FENERBAHÇELİ

Çorlu Belediye Başkanı Atlan Ersin, talimat vererek Türk bayrağını indirtmesinin söz konusu olmadığını söyledi. Başkan Ersin, “Belediyenin hiçbir görevlisine böyle talimat verdim. Üzerinde Türk bayrağı da olan bir Galatasaray bayrağı sanırım bu takımın taraftar dernekleri tarafından çekilmiş. Önceki yıllarda buraya bir vinç getirilir şampiyon takımın bayrağı sergilenirdi. Şampiyonluk öncesi 3
takımın taraftar dernek başkanlarına ben bunu söyledim. Vinç ile sergilenmesi gerekirdi. Sanırım hazırlıksız olduğu için göndere çekmişler. Üstelik ben Fenerbahçeli'yim. Burada bir yanlış anlama var'' dedi.