BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.335,50
HABER /  GÜNCEL

Yargıda temizlik operasyonu mu?

Sincan Hakimi Osman Kaçmaz hakkındaki meslekten ihraç talebinden sonra yargıda bir isim için daha ihraç başvusu yapıldı.

Abone ol

Yarsav Başkanı Eminağaoğlu'nun meslekten ihracı istendi. Eminağaoğlu hakkında soruşturma talebi de var.
Eminağaoğlu Ergenekon dosyasıyla ilgili kamuoyunu etkilemeye çalışmak; Cumhuriyet gazetesine destek ziyaretinde bulunmak, Ve Tandoğan'da düzenlenen Cumhuriyet mitinglerine katılmak, 367 tartışmalarına ilişkin açıklama yapmakla suçlanıyor.

Adalet Bakanlığı, Sincan Hakimi Osman Kaçmaz'ın meslekten ihracını istedi. Bu olayın hemen ardından YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun da ihracı istendi. Suçlamalar arasında Cumhuriyet mitinglerine katılmak da var.

İŞTE EMİNAĞAOĞLU'NUN İHRACININ İSTENME NEDENLERİ

Adalet Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yargılanması yönünde karar vermesinin ardından soruşturma başlatılan Sincan 1.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz’ın meslekten ihraç edilmesini istedi.
Mahkeme Başkanı Osman Kaçmaz ayrıca, Telekomünikasyon İletişim Daire Başkanlığı'ndaki (TİB) dinleme iddialarıyla ilgili baskın kararını vermiş, kurumda Ankara 1. Sulh Ceza Hakimi Hayri Keskin ve beraberindeki bilirkişilerce inceleme başlatılmıştı.

Adalet Bakanlığı ise, TİB’deki tespit sırasında “yasa ihlali” yapıldığı ve “mahkeme kararını aşacak yorumla inceleme yapıldığı” gerekçesiyle olayı incelemeye almıştı.

Kaçmaz hakkindeki son karari HSYK verecek.

KAÇMAZ: "BANA YAPILMIŞ BİR TEBLİGAT YOK"

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Osman Kaçmaz, Adalet Bakanlığı müfettişlerinin hakkında yaptığı soruşturma sonunda ''meslekten ihraç isteminde bulunduğu'' yönündeki haberlerle ilgili olarak, ''Bana yapılmış bir tebligat yok ama duyumlarım ihraç isteminin doğru olduğu yönünde'' dedi.
Kaçmaz, Adalet Bakanlığı müfettişlerinin hakkında yaptığı soruşturmanın tamamlandığını söyledi.

Soruşturma sonunda, adli ceza ve meslekten ihraç isteminde bulunulduğu yönünde duyumlar aldığını ifade eden Kaçmaz, ''Mesleğim gereği fazla açıklama yapamıyorum. Bana yapılmış bir tebligat yok ama duyumlarım ihraç isteminin doğru olduğu yönünde'' diye konuştu.

Kaçmaz, işlemlerin avukatı tarafından takip edildiğini bildirdi.