BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,66
ALTIN 2.506,07
HABER /  DÜNYA

ABD üssüne kanlı saldırı

ABD'nin tarihinde kendi sınırları içerisinde askeri üsse yapılan en büyük saldırı. Teksas'ta ortalık kan gölüne döndü.

Abone ol

ABD'nin Teksas eyaletindeki Fort Hood Üssü'nde meydana gelen silahlı saldırıda 12 kişi öldü, 31 kişi yaralandı.

EN BÜYÜK ASKERİ SALDIRI

Yerel saatle 13.30 gerçekleşen saldırı üste görevli 3 asker tarafından yapıldı. Saldırının ABD'nin tarihinde kendi sınırları içindeki bir askeri üsse yapılan en büyük saldırı olduğu bildirildi.

ABD'nin Teksas eyaletinin Fort Hood şehrindeki ülkenin en büyük askeri üssünde, bir saldırganın etrafa ateş açması sonucu 12 kişi ölürken, 31 kişi de yaralandı.

SALDIRGAN ÜRDÜN ASILLI BİNBAŞI

Karşı ateşle öldürülen saldırganın, 40 yaşında Ürdün asıllı Amerikalı Binbaşı Malik Nidal Hasan olduğu belirtildi.

 
Saldırıyı gerçekleştiren Ürdün asıllı binbaşı Hasan yollanacağı Irak'a gitmek istemediği belirtiliyor.

IRAK'A GİTMEK İSTEMİYORDU

Binbaşı Hasan’ın, orduda psikiyatrist doktor olarak görev yaptığı, Irak’a yollanmak üzere olduğu ve gitmek istemediği kaydedildi.

Saldırıya katıldığı öne sürülen iki asker daha yakalanırken, bu kişilerin sorgularının ardından serbest

bırakıldığı belirtildi.

ÜSTE 50 BİN AKSER BULUNUYOR

Teksas eyaletindeki Fort Hood üssünde, Irak ve Afganistan’a giden ya da buralardan gelen askerlerin toplanma ve dağıtımının yapıldığı kaydedildi. Bir kent büyüklüğündeki üstte, 45 - 50 bin arası asker bulunduğu ifade edildi.

OBAMA: KORKUNÇ ŞİDDET PATLAMASI

Saldırıdan kısa süre sonra ABD Başkan Obama da, Beyaz Saray’da durumdan haberdar edilirken, Obama yaptığı açıklamada olayı, ‘korkunç bir şiddet patlaması’ diye niteledi.

Obama, askerlerin Amerikan toprağında bu şekilde can vermesinden büyük üzüntü duyduğunu kaydetti.

PSİKİYATRİST OLARAK ÇALIŞIYOR

ABD'nin Teksas eyaletindeki Fort Hood Askeri Üssü'nde, 12 askerin ölümü, 31'inin yaralanmasıyla ilgili saldırıyı düzenleyen ve ölü olarak ele geçirilen askerin, orduda ruh sağlığı konusunda profesyonel psikolog veya psikiyatrist olarak çalıştığı bildirildi.

Adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, AP Ajansı'na yaptığı açıklamada, öldürülen askerin, 30'lu yaşların sonunda olan Binbaşı Malik Nadal Hasan olduğunu, ancak saldırının olduğu Askeri Hazırlık Merkezi'nde mi çalıştığının, yoksa yurtdışına gidecek askerler arasında mı olduğunun henüz bilinmediğini kaydetti.

Yetkili, saldırganın isminin Hasan olmasına karşın, bu kişinin sonradan Müslüman olan ve ismini değiştiren biri olup olmadığının da belli olmadığını, bu konunun da araştırıldığını söyledi.