BIST 9.085
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,87
HABER /  GÜNCEL

İstanbul ve İzmirde grip dezenfeksiyonu başladı

İstanbul'da 4 bin 794 okul ile 2 bin 181 halk eğitim merkezi; İzmir'de ise toplu ulaşım araçları domuz gribi nedeniyle dezenfekte ediliyor.

Abone ol

Domuz gribi önlemleri kapsamında büyükşehir belediyeleri önlemler alıyor.

İstanbul:
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine göre, kentte 16 okulda 28 öğrencide domuz gribi virüsüne rastlanılması üzerine, İstanbul Valisi Muammer Güler'in teklifiyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın da tatil olması gözönüne alınarak, dezenfekte çalışması yapılmak üzere 30 Ekim'de tatil edildi.

Buna göre, 1992'si resmi, 2 bin 802'si özel olmak üzere toplam 4 bin 794 anaokulu, ilköğretim ve lise ile yaygın eğitim yapan 2 bin 181 halk eğitim merkezinde 29, 30 ve 31 Ekim ile 1 Kasım günlerinde genel temizlik ve ilaçlama çalışması yapılacak.

İlaçlama çalışması, belediyelerin mevcut temizlik ekiplerinden, okulların zaman zaman temizlik amacıyla tuttukları temizlikçiler veya mevcut hizmetlilerden oluşturulacak yeni ekipler tarafından yapılacak.

TUVALETTEN KORİDORA DETAYLI İLAÇLAMA

Bu kapsamda, okullarda ilk olarak yapılacak genel temizliğin ardından pencerelerden kapılara, tuvaletlerden koridorlara ve sınıflara kadar öğrencilerin ellerinin ve bedenlerinin temas ettiği bütün bölgelerde detaylı ilaçlama çalışması yapılacak.

İzmir:
Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler, kış aylarında yoğun olarak görünen grip ve diğer bulaşıcı hastalıkların yayılmasına neden olan virüslere karşı toplu ulaşım araçları ve okullarda ilaçlama çalışması yapıyor.

Alınan önlemler çerçevesinde ekipler, otobüslerin, vapurların ve metro araçlarının iç bölümlerini her gün seferlerden önce ilaçlıyor.

İlaçlama işleminde kullanılan "Benzalkonyum Klorür" içeren kokusuz dezenfektanların bakteriler, virüsler, mantarlar ve sporlara karşı son derece etkin olduğunu belirten yetkililer, bu sayede kalabalık ortamlarda insandan insana bulaşan çeşitli hastalıkların da büyük ölçüde önüne geçileceğini ifade ediyor.

Otobüsler, vapurlar ve metro araçları ilaçlanıyor, özellikle tutamaklar, koltuklar, kaplamalar başta olmak üzere bütün aksamlar dezenfekte ediliyor.

Günde birkaç kez tekrarlanan dezenfeksiyon işlemi, belediye ekipleri tarafından okullarda da uygulanıyor.

Periyodik olarak okulların sınıflarını, tuvaletlerini ve ortak kullanım alanlarını ilaçlayan ekipler, okullara ve belediyenin Eşrefpaşa Hastanesi'ne el yıkamayı teşvik edici broşürler dağıtıyor.