BIST 9.140
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,58
HABER /  GÜNCEL

Geçtikleri yollara Biji Apo yazıldı

Habur'dan giriş yapan 34 PKK'lıyı taşıyan konvoy 2 saatlik yolu 12 saatte aşabildi; konvoy Biji Apo yazıları ile karşılandı

Abone ol

Dün Kürt açılımının en sıcak günü yaşandı... Serbest bırakılan 34 PKK'lı Habur'dan giriş yaparak Türkiye'ye döndü... 34 PKK'lıya yönelik karşılama; tam bir gövde gösterisine döndü.. Gösteri gece boyu karşılandıkları her yerleşim yerinde sürdü.

Konvoyun geçeceği asfaltlara "Biji Apo" yazıldı; meşalelerle yollara çıkıldı... Teslim olanların isimleri; gittikleri her yerde örgütteki kod adlarıyla okundu..

2 SAATLİK YOLU 12 SAATTE GİDEBİLDİLER

PKK'lıar Silopi'deki gövde gösterisinin ardından 2 saatte katedilmesi gereken yolu 12 saatte gidebildiler; geceyi geçirecekleri Nusaybin'e vardıklarında saat 4.00'tü.

ÖRGÜTTEKİ KOD ADLARI OKUNARAK TANITILDILAR

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde havai fişek gösterileriyle karşılanan PKK'lılar saat 04.00 sıralarında DTP otobüsü ile girdikleri Nusaybin İlçesi'nde örgütteki kod adları ve açık kimlikleri okunarak tanıtıldı. Havai fişek gösterilerisinin yapıldığı karşılama töreninden sonra grup, saat 05.00'te buradaki Nezirhan Oteli'nde konakladı.

DTP ve PKK'lılardan oluşan grup, saat 08.00'de otelde kahvaltı yaptıktan sonra hareket etti. DTP Genel Başkan Yardımcısı, Mardin Milletvekili Emine Ayna ve Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır'ın da eşlik ettiği konvoy, Diyarbakır güzergahındaki Mardin’in Kızıltepe İlçesi'ne hareket etti. Grup, Kızıltepe'deki karşılama ardından, Diyarbakır'a gidecek.

GEÇTİKLERİ ASFATLARA "BİJİ APO" YAZILDI

Saat 12.00 itibarıyla Mardin'in Kızıltepe ilçesine geldiler. Buradan da Diyarbakır'a doğru yola çıktılar. Konvoy çok yoğun olduğu için adım adım ilerledi. Her geçtiği ilçede yoğun tezahüratla karşılanan konvoyun geçtiği asfatlara "Biji Apo" yazıları yazıldı.

DİYARBAKIR'DAKİ MİTİNGİN SAATİ 13.00'TÜ

Bugün o 34 kişi Diyarbakır'da bir mitinge katılacak... Teslim olanları taşıyan DTP konvoyu Diyarbakır'a varmak üzere... Mitingin saati 13.00.

Ancak son bilgilere göre izdihamdan dolayı konvoy çok ağır ilerlediği için PKK'lıların miting meydanına beklenen saatte varamadı.

Konvoy; her geçtiği yerleşim yerinde gövde gösterisiyle karşılandı. Asfaltlara "Biji Apo; PKK" yazıldı.