BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,88
ALTIN 2.439,29
HABER /  GÜNCEL

Anasının nikahını istemeyin..

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç arsası yol yapım çalışmaları nedeniyle kamulaşacak Manisa köylüsüne böyle seslendi

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, arsası yol yapımı çalışmaları sırasında kamulaştırmaya giden Manisa köylüsüne, “Arsamdan yol geçecek diye fiyatını 5 katına çıkartıp anasının nikahını istemeyin” diye seslendi.


Saruhanlı ile Büyükbelen Beldesi arasındaki 27 kilometrelik yolun genişletilmesi için Valiliğin bir talebi olduğunu hatırlatan Arınç, “Benden Saruhanlı’dan Belen istikametine gelen bu yolun genişletilmesini istediler. Bu bugünün meselesi değil. Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne talimat verildi. 2010 yılı içinde bu yol iki şerit haline gelecek. Bunun sözünü veriyorum. Manisa-Akhisar, Manisa-Turgutlu, Manisa-İzmir yolları da dönemimizde yapıldı. Artık bu yollardan kaymak gibi gelip geçiyoruz. Yol demek ekonomi demek, yol demek medeniyet ve hayat damarları demektir. Yol bizim iktidarımızın yaptığı en birinci iş olmuştur. Bizim yol yapabilmemiz için kamulaştırma işlemlerinde bize yardımcı olun. Açıl susam açılla biz bu yolları yapamayız” dedi.

Arınç, kamulaştırmada ciddi sıkıntılar yaşandığını vurgularken, “Yol yapımında kamulaştırma sıkıntısı yaşanmaması için arsa sahipleri bire beş istemesinler. Arsamdan yol geçecek diye fiyatını beş katına çıkartıp anasının nikahını istemeyin” diye konuştu.

Fatih Sultan Mehmet’den örnek veren Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Fatih Sultan Mehmet de İstanbul’a giderken, ona ‘Geri dön, senden önce şu kadar kişi bu surlarda can verdi, şu kadar kişi burayı fethetmek isterken başarısız oldu’ dediler. Ama Fatih onlara, ‘Bizim yapacaklarımızı kimse hayal edemez’ demişti. İşte biz de bu düsturla hareket ediyoruz. Bu yolları da gereken hizmetleri de yapacağız. Canla başla çalışarak gereken her şeyi yapacağız” dedi.