BIST 9.725
DOLAR 32,54
EURO 34,81
ALTIN 2.426,64
HABER /  GÜNCEL

11 yaşında ilk kitabını çıkardı!

Kahramanmaraş’ta 11 yaşındaki ilköğretim öğrencisinin "Yaralı Kuş" adlı ilk kitabı okuyucularla buluştu.

Abone ol

Kahramanmaraş Özel Ali Kenger İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Mahmut Selim Çekiç’in 1.5 yıllık çalışmayla hazırladığı 32 sayfalık kitapta yardımseverlikle ilgili 13 öykü yer alıyor.

Çekiç’in öğretmenleri ve okul yönetiminin katkılarıyla bastırılan kitapların bir kısmı okulda öğrencilere ücretsiz dağıtıldı. Diğer kitapların Kahramanmaraş’taki kütüphanelere dağıtılmasının düşünüldüğü belirtildi.

Mahmut Selim Çekiç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1.5 yıl önce yazmaya başladığı hikayelerini derleyerek kitap haline getirdiğini, yazmayı çok sevdiğini, iyi bir yazar olmak istediğini söyledi.

Hekimoğlu İsmail’in kitaplarından etkilendiğini belirten Çekiç, şöyle konuştu: "Yazma konusunda öğretmenlerimin yanı sıra ailemden teşvik ve destek görüyorum. Derslerimin dışında kalan zamanımı okuyarak ve yazarak geçiriyorum.

Gördüğüm, dinlediğim ve etkilendiğim manzaraları not alarak yazıyorum, daha sonra bunları derleyerek hikayeleştirmeye çalışıyorum. Kitaplarımı öncelikle arkadaşlarıma hediye ettim. Şu anda ikinci kitabım için hikaye yazmaya başladım.

Hedefim 1 yıl içinde ikinci kitabımı da yayımlamak." Türkçe öğretmeni Ahmet Akbaş ise Çekiç’in çok başarılı bir öğrenci olduğunu ifade ederek, "Kendisini sürekli yazmaya teşvik ediyorum. Yazma konusunda gerekli tüm bilgileri vermeye çalışıyorum. Öğrencimin yazma konusunda yeteneği var. İleride başarılı bir yazar olacağına inanıyorum" dedi.

Okul Müdürü Ali Kuyucu ise yazma yeteneği çok iyi olan Mahmut Selim Çekiç’e hem maddi hem de manevi destek vermeye çalıştıklarını söyledi.

Çekiç’in yazdığı öykü kitabından 500 adet bastırdıklarını belirten Kuyucu, "Öğrencimiz şu anda ikinci kitabını hazırlamaya çalışıyor. Kendisine desteğimiz devam edecek" diye konuştu.